Du leser nå Dagbladet Pluss

Tvangsutsendelsen av Abbasi-familien

Slår ring rundt Abbasi-familien

Tvangsutsendelsen har vært en enorm påkjenning for Abbasi-familien. Nå får de ro, omsorg og medisinsk støtte gjennom helga.

HJELPER TIL: Kjæresten Gabriele Rocyte og familievennene Jeylani A Rufa'i, Sisay Tamiru Alem og Aleksandra Chrzanowska er blant de mange vennene og støttespillerne til Abbasi-familien. Nå gjør de alt for å hjelpe familien, som ifølge vennegjengen har fått arr for livet på grunn av tvangsutsendelsen som aldri ble noe av. Her er de utenfor familiens leilighet på Møllenberg i Trondheim. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HJELPER TIL: Kjæresten Gabriele Rocyte og familievennene Jeylani A Rufa'i, Sisay Tamiru Alem og Aleksandra Chrzanowska er blant de mange vennene og støttespillerne til Abbasi-familien. Nå gjør de alt for å hjelpe familien, som ifølge vennegjengen har fått arr for livet på grunn av tvangsutsendelsen som aldri ble noe av. Her er de utenfor familiens leilighet på Møllenberg i Trondheim. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

For akkurat ei uke siden skjedde akkurat det mor Atefa Rezaie og hennes tre barn fryktet: De skulle bli tvangssendt fra Norge til Afghanistan. Men mor ble bevisstløs og afghanske myndigheter satte til slutt stopp for utsendelsen. Familien er igjen tilbake i Trondheim.

- Det har vært veldig tøffe tak. For å si det forsiktig. Nå skaffer vi oss oversikt over familiens helsesituasjon og vil så sende en omgjøringsbegjæring til Utlendingsnemnda (UNE). Vi vil anføre at vilkårene for oppholdstillatelse er tilstede, sier Erik Vatne, familiens advokat.

Frykt i kroppen

Mor Rezaies helse gjorde at hun måtte ha rullestol for å komme seg fra Oslo til Trondheim. Også ett av barna var medisinert etter et sammenbrudd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.