Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår ring rundt Hedstrøm

Sentrale Frp-politikere slår ring rundt omstridte Øystein Hedstrøm etter at det ble kjent at Carl I. Hagen og partiledelsen vil kaste stortingsrepresentanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG skriver i dag at partileder Carl I. Hagen og nestlederne Siv Jensen og Terje Søviknes arbeider målrettet for å skvise Østfold-representant Øystein Hedstrøm ut av Stortinget ved neste valg. Nå får Hedstrøm massiv støtte fra partikolleger og politiske motstandere.

Kleppe slår tilbake

Vidar Kleppe, tidligere nestleder i FrP, sitter i Stortingets kontrollkomite sammen med partileder Carl I. Hagen. Han er en av dem som partiledelsen kan leve med blir valgt inn for en ny stortingsperiode. Han sier til Dagbladet.no at han ser det som en selvfølge at fylkeslagene selv skal styre nominasjonsprosessen i partiet:

- Jeg kjenner ikke til at sentralstyret skal gripe inn og styre nominsjonsprosessen i de enkelte fylkeslag, sier Kleppe til Dagbladet.no.

Kleppe tror ikke det er klokt av partiledelsen å gripe inn på denne måten. Ved å fjerne Hedstrøm, fjerner partiet ifølge Kleppe en av representantene som tar seg best av velgerne. Kleppe viser til at Hedstrøm blant annet har sørget for at det blir utstasjonert et redningshelikopter ved Rygge flystasjon utenfor Moss.

- Han er den mest aktive Østfold-representanten på Stortinget, sier Kleppe, som ikke kjenner noen i stortingsgruppa som har noe negativt å si om representanten Hedstrøm.

- Dessuten tar han individet på alvor. Det er ikke for ingenting at Hedstrøm er den som blir kontaktet av enkeltpersoner som har møtt veggen eller har problemer med det offentlige byråkrati.

- Flittig arbeidsmaur

Jan Simonsen er en av de som også nå slår ring rundt Hedstrøm. Simonsen understreker at han ikke vil blande seg opp i nominasjonsprosessen i et annet fylke og striden innad i sentralstyret. Han karakteriserer Hedstrøm som en flittig arbeidsmaur:

- Øystein Hedstrøm er utvilsomt en av de mest arbeidssomme på Stortinget. Hvis du kommer til Stortinget en sein kveldstime eller ei helg, og bare én representant er på kontoret, er det overveiende sannsynlig at dette er Hedstrøm, sier Simonsen til Dagbladet.no.

Simonsen mener Hedstrøm bør være et forbilde for mange andre representanter, og hevder at få personer har gjort like mye for sitt eget hjemfylke:

- Han setter seg grundig inn i samtlige saker i komiteen, og har solid detaljkunnskap på sitt fagområde. Dessuten er han blid og meget imøtekommende overfor velgere som tar kontakt og trenger hjelp.

- Absurd

Sekretær i FrPs stortingsgruppe, Lodve Solholm, avviser at sentralstyret har bestemt seg for å fjerne Solholm, og kaller nyheten en sommeragurk.

- Det er absurd at sentralstyret har bestemt seg for at partiet skal kvitte seg med Hedstrøm, sier Solholm.

Også han har de beste skussmål å gi sin partikollega på tinget:

- Hedstrøm er en av dem som står tidlig opp om morran. Jeg vil gjerne se den representanten som jobber mer enn han.

Han mener Hedstrøm - som av yrke er tannlege - er en av de som borer dypest i sakene han får på bordet:

- Hedstrøm er ikke redd for å foreta en skikkelig politisk rotfylling, sier Solholm.

Internstrid i Østfold FrP

Ifølge sentrale kilder i FrPs stortingsgruppe dreier dette seg bare om en lokal nominasjonsstrid i Østfold FrP.

Også fra sine politiske motstandere får Hedstrøm positiv omtale. Kjell Opseth (Ap) er sekretær i næringskomiteen, og sammen med Hedstrøm ledet han IT Fornebu-saken gjennom i Stortinget. Opseth har bare positivt å si om Hedstrøm som politiker:

- Han er av de mest ryddige og greie å samarbeide med. Jeg kjenner ham som pålitelig og arbeidssom kollega, selv om jeg ikke akkurat går god for alle hans andre politiske standpunkter, sier Opseth.

  • Dagbladet.no har vært i kontakt med partileder Carl I Hagen som sier at ingen i Frp-ledelsen vil gi noen kommentar før det kommer en pressemelding ved 15-tida.
UVENNER?Øystein Hedstrøm og partileder Carl I. Hagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media