Slår Røkke på lengden

VIAREGGIO, ITALIA (Dagbladet): Røkke konkurrerer med den søkkrike saudiarabiske prinsen Alwaleed om å ha verdens flotteste lystbåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordmannen må imidlertid se seg slått på lengden, og har i tillegg ikke egen ubåt. Det har Alwaleed på sin yacht, «Kingdom 5KR».

Og mens Røkke har måttet gjøre et anselig innhogg i sin personlige formue for å anskaffe seg den 70 meter lange italienskbygde drømmebåten, var det et mindre utlegg for Alwaleed.

Nevøen til Saudi Arabias kong Fahd har en personlig formue på 104 milliarder kroner, ifølge det amerikanske finanstidsskriftet Forbes.

Røkke på sin side er av Kapital anslått til å være god for 5,5 milliarder kroner.

Ifølge kilder i det internasjonale yachting-miljøet er Røkkes fartøy kostnadsberegnet til nærmere 450 millioner kroner, prinsens fartøy skal etter ombygging i Nederland ligge i samme størrelsesorden som nordmannens.

Den saudiarabiske finansfyrsten, som han omtales som, kjøpte i motsetning til Røkke brukt.

Riktignok pent brukt. Og det fra Celina Midelfarts venn, Donald Trump. For da den amerikanske finansakrobaten tidlig på 90-tallet måtte kvitte seg med sin «Trump Princess», slo Alwaleed til.

Med det kom den 282 fot lange skuta tilbake på saudiarabiske hender; fartøyet var nemlig i sin tid leketøyet til våpenhandleren Adnan Khasoggi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer