Slår til mot «dekkleiligheter» i Lime-saken

Politiet aksjonerer i dag mot flere boliger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike vurderer i ettermiddag hvem av de pågrepne som skal fremstilles for varetektsfengsling etter den enorme Lime-aksjonen i går.

18 personer ble pågrepet på en rekke adresser. Ti personer siktet for menneskehandel, fir personer er siktet for grovt heleri og fire personer for grovt bedrageri. Det ble gjort ransakinger i en rekke hjem, butikk-kontorer, Lime-butikker og i et advokatkontor.

- Jeg kan bekrefte at flere vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Hvor mange er litt tidlig å si, det kommer blant annet på avhør. Men vi vurderer å varetektsfengsle personer fra de ulike siktelsesgrunnlagene, sier påtaleleder Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Jakter personer Samtidig bekrefter han overfor Dagbladet at aksjonen, som bærer kodenavnet «Operasjon Mile» fortsetter i dag. Politiet aksjonerer  også i dag i både forretningslokaler og boliger, men er tilbakeholdne med å fortelle hvor de slår til.

- Vi ønsker blant annet å komme i kontakt med flere personer. Vi utelukker ikke flere pågripelser og ransakinger, sier Yli, uten at han ønsker å gå i detalj.

Etter det Dagbladet erfarer jobber politiet nå blant annet med ransaking av antatte dekkleiligheter der det kan oppholde seg ansatte tilknyttet Lime Minipris. Trolig skal etterforskerne finne ut om de aktuelle personene kan være ofre for tvangsarbeid.

Den videre etterforskningen av de mange siktede går nå på å finne ut hvilke roller de forskjellige har hatt og hva slags reell inntekt de har hatt.

- Vi prøver å finne ut hvem som egentlig eier hva og hva de egentlig har tjent, sier påtalelederen.

Forbuksanalyser Politiet mistenker at flere har hatt et overforbruk, at de har brukt mer penger enn de tilsynelatende har tjent og vil gjennomføre forbruksanalyser på flere av de siktede.

- Det handler i korte trekk om å foreta en grundig vurdering av vedkommendes økonomi. Om personen har brukt mer enn han fått inn. Det er viktig å følge pengesporet, sier han.

Han mener gårsdagens gigantaksjon styrket mistanken om et overforbruk.

- Det er gjort flere interessante funn. Det har vært en massiv bevisinnhenting med alt fra regnskapsdokumenter til annet, sier Yli.