Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår til mot kinesisk kriminalitet i Italia

Italiensk politi aksjonerte tirsdag mot 70 forskjellige kinesiskeide virksomheter i tekstilsektoren i og rundt Firenze. Verdier for 25 millioner euro er beslaglagt.

Foto: Andrew Medichini/AP
Foto: Andrew Medichini/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiaksjonen i det sentrale Italia betegnes av italiensk økokrim som «en demning mot flommen av penger fra Italia til Kina».

Blant det politiet mistenker de kinesiske virksomhetene for, er ulovlige pengeoverføringer og opprettelse av selskaper som bare dekker over den virkelige virksomheten.

Ifølge politiet er 396 bankkontoer sperret. 183 biler og 76 faste eiendommer er beslaglagt, og totalt 500 politifolk var i aksjon samtidig. Aksjoner pågikk over store deler av Italia.

- Kinesiske selskaper i tekstilbransjen i Prato og skinnvaresektoren i Firenze samlet opp store kontantbeløp takket være salg på det svarte markedet, ofte med salg av ulovlige kopivarer og illegal arbeidskraft, sier italiensk økokrim i sin uttalelse.

Kinesiske eiere har sendt penger til Kina i form av beløp på 1.999,99 euro, ofte flere titall eller hundretall av gangen. Grensen for beløp som må oppgis til skattemyndighetene, er 2.000 euro, cirka 16.000 kroner.

Politiet anslår at et beløp tilsvarende 238 millioner euro, rundt 1,9 milliarder kroner, er unndratt beskatning og sendt til Kina i årene fra 2007 til 2009.

(NTB)