Slår tilbake mot anklagene og utfordrer til debatt

Lederen av Oslo Freedom Forum, Thor Halvorssen, troppet opp i Dagbladets redaksjon og utfordret samfunnsdebattant og fredsforsker til debatt.

UTFORDRER KRITIKERNE: Thor Halvorssen troppet i går kveld opp i Dagbladets redaksjon etter at avisa ringte ham og spurte hvorfor han ikke stiller opp i radiodebatt i NRK om anklagene fra Manifest Analyse, som i en rapport og video hevder at tre latinamerikanske talere på konferansen har vært involvert i eller aktivt støttet militærkupp. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
UTFORDRER KRITIKERNE: Thor Halvorssen troppet i går kveld opp i Dagbladets redaksjon etter at avisa ringte ham og spurte hvorfor han ikke stiller opp i radiodebatt i NRK om anklagene fra Manifest Analyse, som i en rapport og video hevder at tre latinamerikanske talere på konferansen har vært involvert i eller aktivt støttet militærkupp. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg er overhodet ikke i mot å delta i debatt. Men jeg kan ikke avbryte konferansen for å gjøre det, sier leder i Oslo Freedom Forum, Thor Halvorssen, til Dagbladet.

Han troppet i går kveld opp i Dagbladets redaksjon etter at avisa ringte ham og spurte hvorfor han ikke stiller opp i radiodebatt i NRK, om anklagene fra Manifest Analyse, som i en rapport og video hevder at tre latinamerikanske talere på konferansen har vært involvert i eller aktivt støttet militærkupp.

- Seriøs konferanse- Jeg spiller ikke spill. Dette er en svært seriøs konferanse for voksne mennesker. Dette er ikke en barnslig lek for en washed-up ex-youth-communist som er ute etter å sabotere. Det er ikke det vi driver med, Halvorssen.

- Jeg kan ikke droppe konferansen for å delta i en debatt som jeg ser på som en avledning, sier han og understreker at han med glede stiller opp i debatt når konferansen avsluttes fredag.

Han mener Dagbladets artikkel hadde som mål å manipulere og angripe konferansen politisk.

- Jeg inviterer herved Magnus og Wenche til offentlig debatt på Christiania-teateret. Vi skal splitte kostnadene og det skal velges en nøytral moderator.

Thor Halvorssen sier at folk som møter opp for å se på debatten kan stille egne spørsmål og bli direkteoverført på nettet.

- Jeg har ingenting å skjule. Har de? Er de klare til å stå i offentligheten for å svare på spørsmål på hva de har sagt? Det er jeg.

- Ytringsfrihet- Vi stiller opp til debatt. Det er ikke noe problem, sier Magnus Marsdal, utreder i Manifest Analyse, til Dagbladet.

- Mediene inviterte til debatt i hele går, og med så mange ansatte og et budsjett på 8 millioner kroner, er det påfallende om Thor Halvorssen er den eneste med ytringsfrihet.

- Nekter- De nekter å ta debatten når saken er aktuell. Jeg skjønner at Halvorssen selv kan være opptatt, men Kristin Clemet i Civita er styreleder. Hun nekter. Per Elvestuen er direktør. Han nekter.

Han mener det virker usannsynlig å få til et folkemøte og mener saken er et debattobjekt som går i media mens konferansen pågår.

- At de tilbyr et møte i neste uke, som det antakelig bare kommer to personer på, er en billig utflukt. Men vår rapport står steinstøtt, sier Marsdal.

KritikkNobels fredssenters direktør Bente Erichsen rettet i går kritikk mot konferansen for å stille med deltakere det kan sås alvorlig tvil om. Men i likhet med Amnesty International trekker hun ikke støtten.

-Fortsetter Amnesty å støtte dette arrangementet, melder jeg meg ut, sier Marsdal.

Fredsforsker Wenche Hauge sier at hun tar utfordringen, men understreker at hun vil diskutere rammevilkår og dato.

STILLER TIL DEBATT: Magnus Marsdal, utreder i Manifest Analyse, sier han vil stille til debatt. Foto: Steinar Buholm /Dagbladet.
STILLER TIL DEBATT: Magnus Marsdal, utreder i Manifest Analyse, sier han vil stille til debatt. Foto: Steinar Buholm /Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer