Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake mot anklagene og utfordrer til debatt

Lederen av Oslo Freedom Forum, Thor Halvorssen, troppet opp i Dagbladets redaksjon og utfordret samfunnsdebattant og fredsforsker til debatt.

UTFORDRER KRITIKERNE: Thor Halvorssen troppet i går kveld opp i Dagbladets redaksjon etter at avisa ringte ham og spurte hvorfor han ikke stiller opp i radiodebatt i NRK om anklagene fra Manifest Analyse, som i en rapport og video hevder at tre latinamerikanske talere på konferansen har vært involvert i eller aktivt støttet militærkupp. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
UTFORDRER KRITIKERNE: Thor Halvorssen troppet i går kveld opp i Dagbladets redaksjon etter at avisa ringte ham og spurte hvorfor han ikke stiller opp i radiodebatt i NRK om anklagene fra Manifest Analyse, som i en rapport og video hevder at tre latinamerikanske talere på konferansen har vært involvert i eller aktivt støttet militærkupp. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jeg er overhodet ikke i mot å delta i debatt. Men jeg kan ikke avbryte konferansen for å gjøre det, sier leder i Oslo Freedom Forum, Thor Halvorssen, til Dagbladet.

Han troppet i går kveld opp i Dagbladets redaksjon etter at avisa ringte ham og spurte hvorfor han ikke stiller opp i radiodebatt i NRK, om anklagene fra Manifest Analyse, som i en rapport og video hevder at tre latinamerikanske talere på konferansen har vært involvert i eller aktivt støttet militærkupp.

- Seriøs konferanse- Jeg spiller ikke spill. Dette er en svært seriøs konferanse for voksne mennesker. Dette er ikke en barnslig lek for en washed-up ex-youth-communist som er ute etter å sabotere. Det er ikke det vi driver med, Halvorssen.

- Jeg kan ikke droppe konferansen for å delta i en debatt som jeg ser på som en avledning, sier han og understreker at han med glede stiller opp i debatt når konferansen avsluttes fredag.

Han mener Dagbladets artikkel hadde som mål å manipulere og angripe konferansen politisk.

- Jeg inviterer herved Magnus og Wenche til offentlig debatt på Christiania-teateret. Vi skal splitte kostnadene og det skal velges en nøytral moderator.

Thor Halvorssen sier at folk som møter opp for å se på debatten kan stille egne spørsmål og bli direkteoverført på nettet.

- Jeg har ingenting å skjule. Har de? Er de klare til å stå i offentligheten for å svare på spørsmål på hva de har sagt? Det er jeg.

- Ytringsfrihet- Vi stiller opp til debatt. Det er ikke noe problem, sier Magnus Marsdal, utreder i Manifest Analyse, til Dagbladet.

- Mediene inviterte til debatt i hele går, og med så mange ansatte og et budsjett på 8 millioner kroner, er det påfallende om Thor Halvorssen er den eneste med ytringsfrihet.

- Nekter- De nekter å ta debatten når saken er aktuell. Jeg skjønner at Halvorssen selv kan være opptatt, men Kristin Clemet i Civita er styreleder. Hun nekter. Per Elvestuen er direktør. Han nekter.

Han mener det virker usannsynlig å få til et folkemøte og mener saken er et debattobjekt som går i media mens konferansen pågår.

- At de tilbyr et møte i neste uke, som det antakelig bare kommer to personer på, er en billig utflukt. Men vår rapport står steinstøtt, sier Marsdal.

KritikkNobels fredssenters direktør Bente Erichsen rettet i går kritikk mot konferansen for å stille med deltakere det kan sås alvorlig tvil om. Men i likhet med Amnesty International trekker hun ikke støtten.

-Fortsetter Amnesty å støtte dette arrangementet, melder jeg meg ut, sier Marsdal.

Fredsforsker Wenche Hauge sier at hun tar utfordringen, men understreker at hun vil diskutere rammevilkår og dato.

STILLER TIL DEBATT: Magnus Marsdal, utreder i Manifest Analyse, sier han vil stille til debatt. Foto: Steinar Buholm /Dagbladet.
STILLER TIL DEBATT: Magnus Marsdal, utreder i Manifest Analyse, sier han vil stille til debatt. Foto: Steinar Buholm /Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling