Slår tilbake mot Blair

Tony Blair hudflettet Clare Short for påstanden om at britene spionerte på Kofi Annan. Nå slår hun tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i går morges at tidligere utviklingsminister Clare Short sa til BBC radio at britiske etterretningstjenester avlyttet FNs generalsekretær Kofi Annan i tida før invasjonen av Irak.

Short hevder hun har sett utskrifter av Annans telefonsamtaler.

- Uansvarlig

Påstandene hisset opp statsminister Tony Blair, som på sin månedlige pressekonferanse seinere på dagen verken ville bekrefte eller benekte påstandene.

- Jeg kommer ikke til å kommentere arbeidet som gjøres av vår sikkerhetstjeneste, men ikke ta det som en indikasjon på at påstandene til Clare Short er sanne, sa han.

Blair fulgte opp med å kalle Short «dypt uansvarlig». Han mener hun kan kan ha undergravd Storbritannias sikkerhet, og framholdt at landets sikkerhetstjenester opptrer lovlydig. På spørsmål om Short kan bli straffeforfulgt, svarte Blair at han måtte «reflektere over utsagnene hennes».

Også andre framstående Labour-medlemmer kritiserer partifellen Short, blant annet for å ikke ha beviser for påstandene.

- Pompøs distraksjon

Nå slår Clare Short tilbake. I et avisintervju avviser hun at utsagnene hennes kan ha svekket Storbritannias sikkerhet, og kaller Blairs reaksjon for en «pompøs distraksjon».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.