Slår tilbake mot Charles

Britiske tabloider raser mot kongelig surmuling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går fikk et samlet pressekorps servert sitater de sjelden får fra kongelig munn.

- Helvetes møkkafolk, mumlet prins Charles mens han og sønnene Harry og William poserte for et kobbel fotografer i den sveitsiske skibyen Klosters.

- Jeg hater å drive med slikt, snerret tronarvingen - som ikke visste at mikrofoner fanget kommentarene på bånd.

Da journalistene brakte det forestående bryllupet med Camilla på bane, gikk prinsen fra surmuling til sarkasme.

- Jeg er glad dere har hørt om det.

Spesielt èn av journalistene, BBC Nicholas Witchell, fikk smake den kongelige vrede. Etter å ha blitt stilt et spørsmål fra reporteren, snudde Charles seg halvt bort og sa:

- Jeg kan ikke utstå den mannen. Jeg mener det. Han er så fryktlig.

Slår tilbake

FÅR SÅ HATTEN PASSER: Prinsen skjelte ut pressen under skiferie i Sveits. Det fikk lederskribentene til å kvesse sine penner. Foto: SCANPIX/AP
FÅR SÅ HATTEN PASSER: Prinsen skjelte ut pressen under skiferie i Sveits. Det fikk lederskribentene til å kvesse sine penner. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Prins Charles har aldri vært britiske tabloiders yndling, og i dag fikk 56-åringen svar på tiltale.

Daily Mail kaller på lederplass prinsen for «sur, gretten og furtete», og ber ham fokusere på sine kongelige plikter. I tillegg til å omdøpe ham til  «His Royal Huffiness» - som løselig kan oversettes til «Hans kongelige hovenhet».

- Millioner av hans framtidige undersåtter ønsker ham alt godt, og er villige til å tilgi ham hans synder dersom han gir dem en sjanse, skriver avisa.


Daily Star
står sjeldent tilbake for sine kolleger, og foreslår at prinsen sier fra seg tronen dersom han ikke klarer å takle mediene.

- Hans uhølige utbrudd beviser bare at formuen som er sløst bort på Charles\' snobbete utdannelse har vært bortkastet, hevder avisa.

Gullfisk i bolle

- Jeg ville ikke ønsket min verste fiende å leve de kongeliges gullfisk-i-bolle-tilværelse, sier BBCs tidligere kongereporter Jennie Bond til The Daily Telegraph.

- Men det er nå engang deres skjebne å svømme i bollen - omgitt av betydelig luksus og privilegier. En kongelig familie som ikke er synlig er meningsløs.

Supertabloiden The Sun legger til at de synes Charles kommer dårlig ut av sammenligninger med eldstesønnen William, som i motsetning til sin far beskrives som «velbalansert og moden».

- Noen unnskylder Charles\' dårlige oppførsel med bryllupsnerver. For oss virker det lite trolig, tatt i betraktning at han er en 56 år gammel mann som er vokst opp i søkelyset, og som er vant til alle slags seremonier.

Prins Charles har ikke svart på kritikken, men britisk presse håper kanskje på en kommentar eller to under neste fotoseanse.

SAMMENBITTE TENNER... Men prinsen klarte ikke å bite i seg de syrlige kommentarene.