Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor-utmelding fra Råde Frp: #metoo

Slår tilbake mot Frp: - Varslene dysses ned ved å flytte fokus

De tidligere medlemmene i Råde Frp, som for en uke siden meldte seg ut av partiet, slår nå tilbake på kritikken fra eget parti.

SLÅR TILBAKE: Medlemmene av det tidligere styret og kommunesgruppa til Frp i Råde, avviser på det sterkeste at de forsøker å skade partiet. Foto: John T. Pedersen
SLÅR TILBAKE: Medlemmene av det tidligere styret og kommunesgruppa til Frp i Råde, avviser på det sterkeste at de forsøker å skade partiet. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Varslene blir dysset ned ved å flytte fokus!» Det skriver de tidligere Frp-medlemmene i en pressemelding som Dagbladet har mottatt i dag.

Her går de skarpt i rette med kritikken fra sine tidligere partifeller. Meldingen er underskrevet av hele den tidligere styret og kommunestyregruppen i Råde Frp, totalt ni personer.

- I lys av de siste dagers oppslag om overføring av pengegaver fra Råde FrP til lag og foreninger i Råde, opplever vi at vår troverdighet har blitt forsøkt svekket. Dette ved at fokus er flyttet fra det saken handler om, nemlig Fremskrittspartiets håndtering av varslersaker som gjelder seksuell trakassering av ungdom, skriver de.

- Det kommer frem et trist mønster, der varslene blir dysset ned, og varslerne blir satt i et negativt lys, heter det videre.

Viser til ny sak

I pressemeldingen viser Råde-politikerne til at det er kommet opp enda en sak om seksuell trakassering i Frp, der fire ulike kvinner hevder å ha blitt utsatt for seksuell trakassering av en mann med posisjoner i FpU og Frp.

- Leder av organisasjonsutvalget i FrP har selv sagt til avisene at de har visst om sistnevnte sak over flere år, men har valgt å la FpU håndtere denne situasjonen på egenhånd. Det er ikke i tråd med partiets eget reglement, heter det videre.

- Saken understøtter vår påstand om manglende håndtering av slike saker, skriver de.

De tidligere Frp-erne har meldt overgang til Høyre. På sitt siste møte som en del av Frp, ga de bort store deler av lokallagets penger til veldedighet, noe blant annet leder av Frp’s organisasjonsutvalg Helge André Njåstad har kritisert.

- Jeg tror alle ser at dette handler om å skade partiet ved å tømme kassen, har Njåstad, som har ansvaret for å håndtere varselsakene tidligere sagt til Dagbladet.

- Forventer ikke applaus

De avviser på det sterkeste at de forsøker å skade partiet.

- Vi forventet ikke applaus for vår avgjørelse fra FrP sentralt, men forventet heller ikke lekkasjer til pressen fra styrevedtak om regnskapet før det i hele tatt forelå. Anklagene om at vi har ønsket å skade Fremskrittspartiet, vil vi på det sterkeste tilbakevise og vi opplever igjen at dette er med på å flytte fokus på det som er sakens kjerne. Vi har vært tydelig på at det er håndtering av slike situasjoner vi ønsker en endring av.

Pengegaven til veldedighet forklarer de på følgende måte:

«Når det gjelder pengegavene tidligere styret i Råde FrP valgte å gi til veldedige formål, vil vi presisere at det tidligere styret og kommunestyregruppen i Råde FrP har handlet i god tro, og etter FrP`s økonomireglement og vedtekter.

Samtidig er det slik at kommunestyregruppen hvert år mottar støtte fra kommunen på i overkant av 30 tusen kroner. Daværende styre og kommunestyregruppen mente derfor at de sto fritt til å disponere midler tildelt etter siste valg »

- Dersom det likevel skulle vise seg at vår tolkning av FrP`s vedtekter ikke er korrekt, vil vi selvsagt rydde opp i det, skriver de videre.

Brevet er signert Kjersti Bakker, Arild Norum, Frederikke Stensrød, Merethe Ekeberg, Ivar Øvrevåge, Odd-Roger Duun, Stine Stensrød, Terje Lerstein og Reidun Isebakke

Njåstad: - Saker dysses ikke ned

- Vi dysser ikke ned varslersaker, men tar dem på største alvor, sier Helge André Njåstad ​i dag.

- At de velger å tømme ut 50 000 av kassen kan vel neppe overraske de at både vi og mange flere reagerer på, mener han.

Organisasjonsutvalgslederen og stortingspolitikeren avviser også at det er manglende håndtering i den siste varslingssaken.

- At FpU har håndtert saker og organiasjonutvalget har visst om det, betyr ikke at det er manglende håndtering. Av og til er det FpU som følger opp saker, av og til er det fylkeslag. Det viktigste er at partiet følger opp ikke hvem som gjør det, mener han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!