Slår tilbake mot Hagen: - Stolt av at Oslo er blitt en flerkulturell by

Byråd Geir Lippestad (Ap) ser ingen grunn til å slå alarm om parallellsamfunn i Oslo - ennå.

SLÅR TILBAKE MOT HAGEN: Advokat og byråd Geir Lippestad slår tilbake mot Carl I. Hagen som slår alarm om parallellsamfunn i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR TILBAKE MOT HAGEN: Advokat og byråd Geir Lippestad slår tilbake mot Carl I. Hagen som slår alarm om parallellsamfunn i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For noen dager siden skrev Dagbladet at tre bydeler har bikket en andel mennesker med innvandrerbakgrunn som er over femti prosent.

Det bekymrer Oslopolitiker Carl I. Hagen (Frp) - som er redd man kan få rene innvandrerbydeler i Oslo på grunn av dårlig integrering. Byråd for næring, eierskap og mangfold Geir Lippestad (Ap) tar sterk avstand fra uttalelsene til sin politiske motstander.

- Vi har integrering høyt opp på agendaen, men i motsetning til Carl I. Hagen er jeg stolt av at Oslo er blitt en flerkulturell by, og på sikt er dette en stor fordel for Oslo hvis vi får det godt til, sier byråden til Dagbladet.

Finnes ikke ghettoer Han mener det er uheldig at Hagen kategoriserer innvandrere som et problem.  Europarådets «intercultural cities»-rangering at Oslo ligger i toppsjiktet når det gjelder integrering blant over åtti andre storbyer i verden, påpeker Lippestad.

- Forutsetningen han legger til grunn om at Oslo kommune er dårlig på integrering stemmer ikke. Man blir ansett som en av byene som har fått dette til, nettopp fordi man ikke har ghettoer hvor for eksempel sysselsettingsgraden er lavere enn ellers, sier Lippestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer