Slår tilbake mot Kleppe

Vidar Kleppe hadde tro på at Demokratene kom over sperregrensa. - Å være et parti som bare er uenig med et annet parti, det gir ikke et langsiktig, levedyktig livsgrunnlag, slår Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen tilbake med.

REAGERER: Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet slår tilbake mot Demokratene-leder Vidar Kleppe. Reporter: Johannes Fjeld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da Anders Lange opprettet Fremskrittspartiet, fylte han et tomrom i norsk politikk. Det har livets rett. Å være et parti som bare er uenig med et annet parti, det gir ikke et langsiktig, levedyktig livsgrunnlag.

Det sier Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet, etter at Demokratene-leder Vidar Kleppe erklærte at han ikke blir overrasket dersom partiet kommer over sperregrensa.

Kleppe ble kastet ut av Frp av Carl I. Hagen i 2001, etter beskyldninger om at han var populist. Nå er han listetopp for Demokratene i Agder, som har ligget inne med direktemandat på Dagbladets meningsmålinger ved flere anledninger i sommer.

Mandag uttalte han i Dagbladet at den eneste grunnen til Frp's vekst i skolevalget, var at Demokratene ikke fikk utfordre dem.

Demokratene nådde ikke sperregrensa - og klokka 00.55 hadde partiet en oppslutning på 1,2 prosent.

- Spilt til vår fordel

Med 99 prosent av stemmene telt opp, hadde Fremskrittspartiet 11,7 prosent, og 21 mandater.

I juli kunne Dagbladet fortelle om historisk bunnivå for Fremskrittspartiet på 7,2 prosent. Allerede i august hadde partiet imidlertid hentet inn mye av det tapte, med en framgang på 5,3 prosentpoeng til 12,5 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer