Slår tilbake mot Røkke

Etter en ny tapssmell på en halv milliard kroner, krever storaksjonær Kjell Inge Røkke at Kværners styre og konsernsjef sparkes. De ansattes styrerepresentanter mener Røkke bruker tapsmellen for å få viljen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Rolf Utgård og Eldar Myhre, som begge er ansatterepresentanter i Kværner-styret, er overrasket over den krasse kritikken fra Røkke:

- Allerede fra den dagen Røkke sikret seg opsjonene som i neste uke gjør ham til Kværners største aksjonær, har han hatt som mål å fjerne nåværende styre og ledelse. Nå virker det som om han har funnet saken han kan gjøre det på, sier styremedlem og konserntillitsvalgt Rolf Utgård.

Utgård, som også tidligere har uttrykt støtte til konsernsjef Kjell Almskog og sterk skepsis til Kjell Inge Røkke, tar igjen Kværners toppsjef i forsvar:

- Det er med respekt å melde temmelig tøvete å kritisere Almskog. Han har gjort en formidabel jobb.

Roser Almskog

- Du og de øvrige ansatte er med andre ord tilfredse med utviklingen i Kværner?

- Nei, på ingen måte. Men spørsmålet er hva som er til beste for selskapet, og hvem som er best egnet til å drive det framover. Jeg ser ingen andre som kan fylle skoene til Almskog, sier Utgård og legger til:

- Røkkes mann og toppsjef i Aker Maritime, Sverre Skogen, som ny toppsjef i Kværner har jeg ikke noe tro på.

Utgård minner om at de ansatte i månedsvis har etterlyst hvilke ideer og tiltak Røkke har i ermet for å bedre Kværners situasjon.

- Men han har ikke kommet med et fnugg utover selvfølgeligheter som alle kan si, sier Utgård.

- Timet utspill

Ansatterepresentant i Kværner-styret, Eldar Myhre, understreker at det verken er noe nytt eller noe overraskende i Røkkes utspill.

- At han vil ha inn sine folk i styre og toppledelse, har vi visst lenge, og han har også sagt at salget av Kværners entreprenørdivisjon til Skandia var skandaløst. Jeg velger å se hans utspill nå som timet opp til at han i neste uke blir selskapets største aksjonær.

Myhre sier at mange i Kværner er utålmodige etter motgangen i det siste:

- Men vi er først og fremst opptatt av å trygge arbeidsplassene, og til dags dato har ikke Røkke og Aker Maritime sagt noe om hvordan de skal drive Kværner bedre, sier Myhre.