Slår tilbake mot snoking i e-post

Monica Kristensen Solås anmelder Redningsselskapet til Datatilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anmeldelsen, som ble levert i går, gjelder paradoksalt nok det Kristensen Solås mener er straffbar snoking i sin e-post og private dokumenter. Det var nettopp ledelsens gransking av de ansattes e-post som var bakgrunnen for at konflikten i Redningsselskapet hardnet til og at Kristensen Solås ble presset ut av stillingen som generalsekretær.

Kristensen Solås oppdaget forholdet denne uka etter å ha fått tilgang til sine områder på selskapets datasystem, skriver VG. Det var dagen etter at styret i Redningsselskapet stilte plassene sine til disposisjon og Kristensen Solås i praksis ble avskjediget, at snokingen skal ha skjedd. Redningsselskapet skal da ha skaffet seg tilgang til all e-posten hennes og andre dokumenter og kopiert materialet over på CD-er, som hun ikke har fått.

- E-posten åpen for alle

I denne operasjonen ble passordet til Monica Kristensen Solås skiftet ut, til en type passord som gjorde at de fleste ansatte ved hovedkontoret på Høvik utenfor Oslo kunne få tilgang til hennes e-post. Det er på hovedkontoret de fleste av Kristensen Solås\' motstandere holder til.

- Min e-post har i realiteten ligget åpen for de aller fleste, sier hun til VG.

- Surrealistisk Kafka-prosess

Advokaten til Monica Kristensen Solås, Arvid R. Ødegård, reagerer kraftig på Redningsselskapets handlemåte, og betegner det hele som en «surrealistisk Kafka-prosess».

- Jeg har vært arbeidsrettsadvokat i 16 år. Dette er av det verre jeg har opplevd, sier han til VG.

Kristensen Solås skal mandag i politavhør for å forklare seg om Redningsselskapets gransking av de ansattes e-post.