Coronavirus:

Slår tilbake mot Trump

Sveriges coronageneral, Anders Tegnell, slår tilbake mot president Donald Trumps coronakritikk. Han mener at situasjonen i New York er verre enn i Sverige.

COVID-19: - Alle landene som ikke praktiserer sosial distansering begynner på stenge nå. Storbritannia var et eksempel. De snakker om Sverige. Sverige lider kraftig, sier Donald Trump da han møtte pressen til sin daglige pressekonferanse tirsdag 7. april. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag trakk president Donald Trump fram Sverige som et eksempel på et land som har taklet situasjonen omkring spredning av coronaviruset dårlig.

Onsdag morgen slår Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, tilbake.

- Det er selvfølgelig veldig utfordrende i Sverige, ikke minst på sykehjem. Men i forhold til situasjonen i New York, hvor en av mine slektninger jobber, så fungerer det bra, sier Tegnell til SVT.

Totalt er det registrert 7700 smittetilfeller, samt omkring 600 coronadødsfall i Sverige. Til sammenlikning er det registrert 142 000 smittetilfeller, samt omkring 5500 coronadødsfall i New York.

Totalt er det registrert omkring 13 000 coronadødsfall i USA.

Kritikken

Det var under den daglige pressekonferansen om pandemien at Trump ble spurt om hva han mener om andre statsledere som ikke tar sosial distansering på alvor.

- Alle landene som ikke praktiserer sosial distansering begynner å stenge nå. Storbritannia var et eksempel. De snakker om Sverige. Sverige lider tungt.

- Sverige gjorde det de kaller for «flokken», og lider tungt. Det er en måte å gjøre det på. Alle har sett på alle andre, og nesten alle land har gjort som oss. Om vi ikke hadde gjort dette, hadde vi mistet hundretusenvis flere av mennesker, sa presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer