Meghan McCain:

Slår tilbake mot Trump

- Du klarte ikke engang Arizona, svarer McCains datter på Trumps ferske utspill mot avdøde senator John McCain.

MED FAREN: Meghan McCain avbildet sammen med sin far, John McCain i 2014. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/ NTB
MED FAREN: Meghan McCain avbildet sammen med sin far, John McCain i 2014. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra før Arizona-senator John McCain døde, var det et iskaldt forhold mellom ham og Donald Trump.

Nå er det gått over to år siden McCain døde av kreft, men det stopper ikke den avtroppende presidenten i å omtale ham med negative ordelag.

Nå slår McCains datter tilbake.

- Sjekk ut McCain

Det var i sammenheng med en artikkel fra ytre høyre-nettstedet Breitbart, som omhandlet Russland-etterforskningen, at Trump kom med kommentarene om McCain.

Det var Huffington Post som først omtalte saken.

I artikkelen hevdes det at Obama-administrasjonens etterforskning av daværende presidentkandidat Trumps samarbeid med Russland, begynte tidligere enn det som offisielt har vært vedgått.

McCain trekkes også fram som den som skal ha levert informasjon til journalisten Carl Bernstein, samme mann som var delaktig i å avsløre Watergate-skandalen i 1970. Denne informasjonen fikk betydning for beslutningen om å starte et formell etterforskning av Trump.

Artikkelen er delt av Trump på Twitter. Her skriver han også nedsettende om McCain.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

- Sjekk ut han som var dårligst i sin klasse, McCain. En av de mest overvurderte menneskene i D.C.

- Besatt

Presidentens gjentatte angrep på McCain har ikke gått ubemerket hen hos hans familie før, og gjør det heller ikke nå.

- To år etter hans død, er du fortsatt besatt av min far. Det plager deg at ingen noensinne vil elske deg eller huske deg som de elsket og husker ham. Han tjenestegjorde for sitt land med ære, du har vanæret presidentembetet, skriver dattera Meghan McCain på Twitter, før hun legger til:

- Du klarte ikke engang å vinne Arizona …

Arizona-avisa Azcentral har også skrevet en egen kommentar om Trumps ferske utspill, hvor de spøker med at McCain har hatt en deltidsbolig i Trumps hode etter at han døde.

Bitter konflikt

Konflikten mellom McCain og Trump strekker seg tilbake til den republikanske nominasjonskampen i 2015.

På den tida uttrykte flere amerikanske politikere sin bekymring for den aggressive stemningen og økende volden blant Trumps tilhørere. McCain var blant disse.

KRITIKER: Den republikanske senatoren John McCain var en av Trumps største kritikere. Foto: Brendan Smialowski/Mandel Ngan/AFP/NTB
KRITIKER: Den republikanske senatoren John McCain var en av Trumps største kritikere. Foto: Brendan Smialowski/Mandel Ngan/AFP/NTB Vis mer

Det førte til at Trump angrep McCain ved å si at han ikke var en krigshelt, ettersom han ble tatt til fange under Vietnamkrigen. Selv om Trump seinere trakk tilbake påstandene, ønsket McCain en unnskyldning til både seg selv, andre krigsveteraner og deres familier.

Etter det famøse «Grab them by the pussy»-opptaket nådde offentligheten bare uker før valget, trakk også McCain sin støtte til Trump.

Det ble naturligvis ikke godt mottatt av Trump.

NEKTER Å UNNSKYLDE: Milliardæren Donald Trump er nok en gang i hardt vær etter å ha slengt med leppa til tidligere presidentkandidat John McCain. Nå nekter han å unnskylde seg. Video: NTB Reuters Vis mer

- Den storkjeftede John McCain ba om min støtte under primærvalget (Jeg ga ham det, han vant), så trakk han sin støtte til meg på grunn av garderobeprat! skrev Trump på Twitter den gang.

Etter McCains eget ønske, var Trump, som på dette tidspunktet var blitt president, ikke til stede i senatorens begravelse.

Det var derimot Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner, noe som ikke falt i god jord hos datteren Meghan McCain.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer