Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake

Stoltenberg fikk kritikk da han ble intervjuet ved en pasientseng, og ber nå Bondevik dra på sykehusbesøk selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kritiserte Bondevik opposisjonen for å være «rått populistisk» i sykehussaken, og mente Stoltenberg gikk over streken da han lot seg intervjue på sengekanten til en pasient.

- Bondevik burde heller tatt seg en tur på sykehus selv, for å snakke med mennesker som må leve med konsekvensene av hans helsepolitikk, enn å kritisere meg, sier Jens Stoltenberg.

Ap-lederen er glad for at mediefokuseringen på sykehuskuttene har tvunget regjeringen til å la være å redusere antall pasienter til behandling ved norske sykehus, men han synes ikke noe om at Bondevik vrir debatten til å handle om mulig populisme i opposisjonen.

- Bondevik tåkelegger

- Bondevik har nå måttet snu i to store, viktige saker, både i pensjonistoppgjøret og nå i sykehussaken. Det er forståelig at han er i litt dårlig humør, men han bør likevel ikke forsøke å tåkelegge regjeringens forslag, sier Stoltenberg.

Stoltenberg gjennomførte ullevålsbesøket før han visste at regjeringen kom til å trekke tilbake rundskrivet som påla helsevesenet å behandle færre pasienter.

Bruker tid på folk

- Jeg ønsket å treffe dem som ville bli rammet av regjeringens kuttforslag. Reaksjonene blant ansatte på sykehuset var veldig sterke, sier Stoltenberg, som understreker at han alltid har brukt mye tid ute blant folk.

- Slik får jeg som politiker nyttige og viktige kunnskaper. Jeg vil heller gjøre mer av det enn mindre, sier Stoltenberg, med klar adresse til Bondevik.

- Spontan samtale

Informasjonsdirektør Tonje Grave ved Ullevål sykehus sier at Stoltenbergs besøk riktignok ble foreslått av Ap, men at de har svært mange politikerbesøk på sykehuset.

- Mitt inntrykk var at samtalen mellom pasienten og Stoltenberg oppsto spontant, sier Grave, og understreker at sykehuset alltid innhenter tillatelse fra pasientene før slike besøk.

Statsminister Kjell Magne Bondevik var i går ikke tilgjengelig for kommentar.