Slåss for tyskerne, spionerte for britene, døde hos russerne

Da gategutten Ørnulf Erichsen fra Bergen begynte å spionere mot russerne, ble skjebnen hans beseglet.

ENESTE BILDE: Dette er det eneste bildet som finnes av Ørnulf Erichsen, Bergens-gutten som lot seg verve til Waffen-SS . Bildet ble tatt i anstalten Waldheim, der bergenseren satt som straffange på siste halvdel av 40-tallet, og hvor han døde av tuberkolose den 17. februar 1950.
ENESTE BILDE: Dette er det eneste bildet som finnes av Ørnulf Erichsen, Bergens-gutten som lot seg verve til Waffen-SS . Bildet ble tatt i anstalten Waldheim, der bergenseren satt som straffange på siste halvdel av 40-tallet, og hvor han døde av tuberkolose den 17. februar 1950.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CALW/BERLIN (Dagbladet): - Jeg satt hos Ørnulf Erichsen da han døde, forteller Benno Preiss (85).

- Den gangen var jeg fange i den sovjetiske fangeleiren i Waldheim. Det hersket forferdelige forhold med sulteforing og mange dødsfall på grunn av sykdom og underernæring.

- En dag ble Erichsen innlevert som pasient på sykestua hvor jeg arbeidet. Han fortalte at han var nordmann og kom fra Bergen, sier Preiss.

Forferdelig forfatning

Under krigen hadde han vært i Waffen-SS.  Årsaken til at han hadde havnet i en sovjetisk straffeleir, var at Erichsen i 1947 ble grepet og dømt som utenlandsk spion. 

Nordmannen hadde langt framskreden tuberkulose og var i en forferdelig forfatning.