Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slåss forgjeves mot skogbranner

Brannmannskapene har ikke fått kontroll over de mange skogbrannene som raser i 11 stater i USA. Tirsdag drar Bill Clinton til Idaho for å se nærmere på ødeleggelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannene som er de verste i USA på 50 år kan bli langvarige. Enkelte steder regner brannvesenet med at de ikke vil klare å slukke dem før snøen kommer. Det brenner i elleve delstater og store områder er ødelagt. 20 000 personer er involvert i slukningsarbeidet, mange steder er soldater beordret ut for å bekjempe de rundt 70 brannene.

Vil bli verre

Det er den varme og tørre sommeren som har banet vei for flammene. Enkelte rengskurer hjelper lite på de voldsomme brannene.

- Forholdene vil bare bli verre. Vi kan vente oss en het sommer, sier Dirk Kempthorne i den amerikanske hæren til CNN. Kempthorne tror at det ikke vil være mulig å slukke brannene i Idahoe før til høsten.

Clinton kommer

President Bill Clinton vil dra til brannherjede Boise I Idaho og ta ødeleggelsene i nærmere øyesyn tirsdag. Han skal også møte de utslitte brannmannskapene som har jobbet på spreng siden 10. juli.

FLYKTER: Brannfolkene må løpe bort fra denne brannen i California.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media