Slåss mot groteske «massemord» på polske storker

Polakkene raser mot libanesiske krypskyttere - som to ganger i året utøver blodige massakre på tusenvis av forbipasserende stork.

POLENS STORKEMAMMA: Veterinæren Ewa Ruminska behandler hvert år hundrevis med storker som har fått skader av moderne innretninger. Nå håper hun å få satt en stopper for "massakrene" som finner sted når trekkfuglene mellomlander i Libanon.  Foto:Asbjørn Svarstad
POLENS STORKEMAMMA: Veterinæren Ewa Ruminska behandler hvert år hundrevis med storker som har fått skader av moderne innretninger. Nå håper hun å få satt en stopper for "massakrene" som finner sted når trekkfuglene mellomlander i Libanon. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MASURENE (Dagbladet): Hele Polens storkemamma ser bedrøvet på bildene av avkuttede hoder som ligger stablet som trofeer i sanden - eller opptakene av et stolt testosteronmonster som poserer smilende og åpenbart stolt foran et jeeppanser fullt av døde storker.

- Disse tragediene finner sted to ganger i året. Trekkfuglene velger en rute som innebærer at de mellomlander og tar hvilepause nord i Libanon. Og der er det blitt sport - særlig blant rike gutter og fedrene deres - å reise ut for å plaffe ned flest mulig av de forsvarsløse skapningene. At de etterpå viser fram bilder på nettet av ugjerningene sine, sier kanskje også noe om de menneskene som kan finne på å gjøre noe slikt, sier dr. Ewa Ruminska:

- Vet de ikke at det er storken som leverer babyer - og er selve symbolet på fruktbarhet?

Storkenes mamma Selv har den utdannede veterinæren i 10 år drevet sitt eget storkesenter langt nord i Polen, dit bare spesielt interesserte finner veien, men hvor det likevel er ganske trafikkert med bekymrede mennesker som har tilbakelagt hundrevis av kilometer for å søke kyndig pleie til en stork som har brukket beinet eller en vinge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer