Slåss om Blair

BERGEN (Dagbladet): Carl I. Hagen har brukt ferien til å lese utdanningspolitikken til Tony Blair, mens Jagland mener Hagen ikke forstår døyten av Labours politikk. - Blair ville ikke ha tatt i Hagen eller hans politikk med ei ildtang, sier Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Begge de to partilederne var godt fornøyd med egen innsats etter å ha debattert temaene utdanning og eldreomsorg i nesten to timer i Folkets Hus i Bergen i går kveld. Hagen fikk et vått kyss av sin kone Eli, mens Jagland ble gratulert varmt av støttespillere som Grete Knudsen og Ap's ordførerkandidat i Bergen, Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Jeg synes det var lettere å møte Hagen nå enn i Trondheim for to år siden. Det ble en frisk debatt hvor jeg synes vi fikk fram skillelinjene, sier Jagland.

- Vulgær

- Jeg har en bedre følelse nå enn etter debatten i Trondheim. Denne gangen var jeg bedre mentalt forberedt. Vi brukte begge retoriske poenger som virkemidler. Det er greit. Men jeg synes ikke det er like OK at Jagland kaller vår politikk for eksperimentering med mennesker. Det er jeg litt skuffet over. Han var litt vulgær noen ganger, og ville ikke snakke om de prinsipielle systemene vi vil ha for utdanning og eldreomsorg, sier Hagen, mens han tørker svetten.

Jagland mener at norsk politikk er veldig snill, og at valgkampens første store duell også bar preg av det, spesielt sammenliknet med den politiske kampen som blir utspilt i England.

- Trylle-rier

- Man skal ikke eksperimentere med så viktige ting som eldreomsorg, helse og utdanning. Jeg må trekke fram det som står i Frp's program - for Hagen gjør det aldri selv. Og jeg må opplyse hva Frp stemmer for i Stortinget og under budsjettbehandlingen. Man kan ikke løsrive seg fra hva man faktisk gjør i det politiske arbeidet. Hagen har ofte mange tryllerier, men man må altså ha penger og folk for å løse oppgavene. Det forsøkte jeg å få fram, forklarer Ap-lederen.

Alle som vil følge med i årets valgkamp kan med en gang forberede seg på å høre om Tony Blair. Suksessen med en ny politikk i Storbritannia vil bli forsøkt melket av både Arbeiderpartiet og Fremskritts-partiet i ukene som kommer.

Innvandringspolitikk var det ingen som ville snakke om i går kveld.

«Blair ville ikke tatt i Hagen med en ildtang»«Skuffet over at Jagland var vulgær»Thorbjørn Jagland Carl I. Hagen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer