Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slåss om kondomer i Guds by

Russisk ortodokse kristne mobiliserer mot synd.

Church of the Intercession on the Nerl river 1165, Bogolyubovo, Vladimir region, Russia
Church of the Intercession on the Nerl river 1165, Bogolyubovo, Vladimir region, Russia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navnet forplikter selvsagt. Når man først er borger av Bogoljubovo, eller Guds by, så burde man være særskilt kvalifisert til å mene noe om praktisk - teologiske spørsmål. Som for eksempel bruk og produksjon av kondomer.

Røtter tilbake til 1100-tallet

Derfor har borgerne i landsbyen Bogoljubovo i Vladimir fylke i Russland mobilisert mot byggingen av en kondomfabrikk i landsbyen. Dette til tross for at fabrikken etter planen skal gi jobb til 200 mennesker. Sist søndag var det en kraftfull demonstrasjon mot byggingen av kondomfabrikken i landsbyen med 4 500 sjeler, 18 mil nord-øst for Moskva, skriver blant annet Radio Free Europe.

Rundt 120 demonstranter med tilknytning til landsbyens kjente kloster Forbønnskirken, som har røtter tilbake til prins Andrej Bogojlubskij til 1100-tallet, ledet an i demonstrasjonene. Eldre kvinner, og andre knyttet til menigheten bar plakater som dette:

Sterke slagord

- Ingen kondomproduksjon på et hellig sted!

- Guds moder, redd oss fra vanhelligelsen!

- Russland er fra Bogoljubovo!

Og så denne:

- Vladimir er ikke Sodoma, og Bogoljubovo er ikke Gomorra!

Altså, guds by er ingen syndens pøl.

Men byggingen av fabrikken har allerede startet, og den er landsbyens håp, og eneste industriarbeidsplass, etter at mursteinsfabrikken er lagt ned. Det er uklart om demonstrantene klarer å stanse byggingen av fabrikken.

Kirken tillater - og fordømmer

Den russisk-ortodokse kirken tillater bruk av prevansjonsmidler, men har likevel denne kraftige advarselen til dem som bruker det:

- Å bevisst unngå å få barn på grunn av egoistiske ønsker, gir ekteskapet mindre verdi, og er utvilsomt en synd.

Den russiske kirken har også argumenter mot å bruke kondomer for å hindre spredningen av HIV - Aids, som i Russland nå er en epidemi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!