Slåss om oppkjøp

To milliardkonsern kjemper om å kjøpe opptil en tredjedel av aksjene i det statseide Norsk Medisinaldepot. Det ene konsernet er nederlandske OPG, mens det andre skal være det finske konsernet Tamro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, teller imidlertid OPG på fingrene om de skal legge mellom 1,2 og 1,3 milliarder kroner på bordet for å kjøpe i underkant av en tredjedel av aksjene.

I revidert nasjonalbudsjett ble det vedtatt at opptil 34 prosent av Norsk Medisinaldepot, NMD, skulle selges. At prisnivået er blitt så høyt, skyldes blant annet liberaliseringen av apotekerloven. Her kan det bli snakk om store inntekter i et betydelig marked, mener administrerende direktør Arne Øverby i NMD.

- Jeg ser ikke bort fra at liberaliseringen av apotekerloven vil spille en rolle i forhold til hvilken pris det er mulig å oppnå, sier Øverby som ikke vil kommentere hvem som er interessenter utover at de ønsker seg utenlandske strategiske eiere.

NMDs eier, staten, ønsker en stor industriell eier.Dersom finskeide Tamro får tilslaget, vil konsernet oppnå en tilnærmet monopolsituasjon i Norden. Flere Dagbladet har snakket med, sier at det vil være en fordel om aksjene går til europeiske konkurrenter.