Slåss så miljø-busta fyker

Ap-regjeringen og sentrumspartiene slåss så busta fyker om hvem som er best i miljøpolitikken. Miljøverndepartementet lover storsatsing for å utvikle forurensingsfrie gasskraftverk. Sentrumspartiene kaller planene for fislete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går la Miljøverndepartementet fram «Klimameldingen». Der skisseres Ap's forslag for å begrense utslippene av CO2. Blant annet forplikter regjeringen seg til å innfri kravene i Kyoto-avtalen. Fram til avtalen trår i kraft i 2008, skal det iverksettes en lang rekke nasjonale tiltak for å redusere utslippene av klimagasser her hjemme.

Fram mot 2008 skal utslippene gradvis ned. Men allerede i 2005 må Norge - og andre land som har undertegnet Kyoto-avtalen - dokumentere klar framgang.

Venstres miljøpolitiker Gunnar Kvassheim er ikke fornøyd med Siri Bjerkes melding.

- Den er ikke konkret, og tiltakene som nevnes i meldingen er for dårlige, sier han.

Ratifisering

Sentrumspartiene kritiserer også miljøvernminister Siri Bjerke fordi hun ventet med å legge fram «Klimameldingen» til etter at Stortinget hadde tatt sommerferie. De har også kritisert henne for at Norge har ventet med å ratifisere Kyoto-avtalen.

I går gjorde Bjerke det klart at Norge - som EU - vil vente med å slutte seg til den viktige klimaprotokollen til etter sommerens klimamøte i Bonn er avsluttet.

Dermed ligger det an til at Siri Bjerke ratifiserer klimakonvensjonen før valget. Det er neppe et tilfeldig valgt tidspunkt.