Slåss til han dør

KYRKSÆTERØRA (Dagbladet): - Jeg ser fram til rettssaken. Jeg gruer ikke for den, sier kreftsyke Robert Lund (67). Mandag er kampen mellom storrøykeren og J.L. Tiedemanns Tobaksfabrik AS i gang for alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga samler han det han har igjen av krefter, før forhandlingene starter i Orkdal herredsrett.

- Det har vel gått bra. Men nå skal jeg få strålebehandling igjen. Det kolliderer litt med rettssaken, forteller Robert Lund og serverer kaffe og bløtkake.

Tobakken er fortsatt fra Tiedemanns. Kaka på stuebordet er fra naboen, som er bakeren i bygda. Naboens datter kommer med en blomsterhilsen.

- Du trenger blomster, sier hun og forklarer at de er som en stor familie, de som bor «oppå bakken», ved enden av Prinsengata, i Kyrksæterøra.

Svakere

Robert Lunds nærmeste familie består av kone, fem barn og sju barnebarn. Mens kona Unni er på jobb, går 67-åringen hjemme i stua og gjør småting, som han sier.

På mandag er kona med, når saksøkeren Robert Lund kjører de seks milene til Orkdal og tar plass i rettslokalet. Familie, naboer og venner støtter den tidligere trygdekonsulenten i kampen mot tobakksgiganten.

- Formen er ikke så verst. Jeg er blitt svakere, men regner med at jeg kan tøye det ut en stund nå. Jeg spiser godt, sier Lund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer