Slåss videre for Adrian (9)

Vestfold sentralsykehus slapp for lett i Oslo tingrett, mener foreldrene til ni år gamle Adrian. De slåss videre for sin hjerneskadde sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Adrian har nesten ikke språk, ser og hører dårlig. Følelsesmessig er han på babystadiet. Foreldrene hans har prøvd alle mulige treningsprogram i inn- og utland i håp om å kunne stimulere ham.

Oppmuntret av enorm støtte fra kjente og ukjente landet rundt forbereder Adrians foreldre seg på en ny og vond runde i rettsapparatet. Nå anker de erstatningssaken til Borgarting lagmannsrett.

- Feil ved to sykehus

Foreldrene mener at Vestfold sentralsykehus reagerte for seint på lille Adrians tilstand, og da den nyfødte gutten omsider ble sendt til Rikshospitalet, stilte legene feil diagnose, og gjennomførte en unødvendig hjerteoperasjon.

I november i år fastslo Oslo tingrett at Rikshospitalet gjorde en tragisk tabbe overfor nyfødte Adrian 29. juli 1994. Norsk Pasientskadeerstatning ble i den forbindelse kjent erstatningsansvarlig. Utover det ble Norsk Pasientskadeerstatning frifunnet. Hver av partene ble dessuten dømt til å bære egne saksomkostninger.

Det var en fryktelig påkjenning å brette ut historien om Adrians første levedager i tingretten, men Trine Foon og Asbjørn Abrahamsen mener de må fortsette den årelange kampen for sønnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer