FOLKSOMT: Ca. 30 000 publikummere, de aller fleste i alderen 15-18 år, befinner seg på Forus travbane, der Den store sommerfesten går av stabelen. En stor mengde politifolk er utkalt for å holde styr på folkemengden. NB: De avbildede personene er ikke identiske med dem som er omtalt i artikkelen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FOLKSOMT: Ca. 30 000 publikummere, de aller fleste i alderen 15-18 år, befinner seg på Forus travbane, der Den store sommerfesten går av stabelen. En stor mengde politifolk er utkalt for å holde styr på folkemengden. NB: De avbildede personene er ikke identiske med dem som er omtalt i artikkelen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Slåssing og fyll på Bieber-konserten

En rekke personer bortvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Sluttregnskapet for festivalen er som følger, ifølge politiet: Åtte personer mellom 18 og 31 år ble bortvist, fem av dem pga. ordensforstyrrelse, tre pga. beruselse; seks av dem er menn, to kvinner. To tilfeller straffeforfølges - en kroppskrenkelse og et tilfelle av vold mot offentlig tjenestemann.

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): På endagsfestivalen Den store sommerfesten på Forus i Stavanger - der Justin Biebers opptreden er det soleklare trekkplasteret - er en rekke personer enten innbrakt og/eller bortvist og anmeldt.

Hovedårsaken er fyll, utskjelling og slåssing, ifølge Sør-Vest politidistrikt, som i løpet av halvannen time har tvitret ni meldinger. De omtalte personene er mellom 18 og 21 år, av begge kjønn.

Rundt klokka 00.30 meldte politiet på Twitter at til sammen åtte personer i alderen 18 til 31 år ble bortvist fra Den store sommerfesten. Tre på grunn av beruselse og fem på grunn av bråk/ordensforstyrrelse.

I tillegg ble det opprettet to straffesaker. En for kroppskrenkelse og en for vold mot offentlig tjenestemenn.

Et utvalg av kveldens hendelser:

  • Kvinne (19) satt i arresten etter ikke å ha etterkommet pålegg om å fjerne seg pga. beruselse.
  • Kvinne (18) bortvist fra konserten pga. beruselse og utskjelling av politiet.
  • Mann (20) bortvist pga. slåssing. Han ble seinere satt i arresten fordi han ikke fjernet seg.
  • Mann (21) slo til kvinne (41) i kø. Bortvist og anmeldt, kvinnen måtte ha hjelp av Norsk Folkehjelp.
  • Mann (19) involvert i bråk to ganger i løpet av kvelden, bortvist etter andre gang.

Synlig beruset

Det er ca. 30 000 publikummere på festivalen, som foregår på Forus travbane. Dagbladets utsendte på stedet har merket seg flere synlig berusede unge voksne i 18-20-årsalderen.

Politiet bemerker at mange blant det unge publikummet er dårlig kledd; det er regnvær og forholdsvis kaldt på konsertarenaen.

Politiets operasjonsleder Olaug Bjørnsen sier antallet hendelser ikke kommer som noen overraskelse.

- Når vi har å gjøre med en så stor folkemengde, må man forvente litt, sier Bjørnsen til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Stort politioppbud

- Her har vi et ungt publikum, hovedsakelig i 15-18-årsalderen, samt noen litt eldre - og når det samtidig er alkholservering, folk står tett på hverandre og man blir trengt, kan det bli ordensforstyrrelser. I det store og det hele går det veldig bra, sier operasjonslederen.

Bjørnsen opplyser at et stort antall politifolk fra hele Sør-Vest politidistrikt - som omfatter hele Rogaland og deler av Hordaland - er utkalt til festivalen.