Slått helseløs med balltre

SANDNES (Dagbladet): En 19 år gammel mann svever mellom liv og død etter at han ble slått knallhardt i hodet med ei baseballkølle natt til i går. Voldshandlingen skjedde på et befolket offentlig sted, midt i Sandnes, men ingen så hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld hadde tenåringen svevd mellom liv og død i 20 timer på Sentralsjukehuset i Rogaland. Tilstanden hans var fortsatt kritisk og ustabil da Dagbladet gikk i trykken.

Etter ett døgns etterforskning er saken et mysterium også for politiet. Seint i går kveld sto de helt uten spor etter gjerningsmannen.

Et vitne skal ha hørt et høyt knall da kølla traff offerets hode. Men den mest interessante observasjonen er av en mann som ble sett forlate stedet med et balltre gjemt under jakka. Mannen skal ha vært i følge med en annen person.

- Det kan være én, og det kan være flere gjerningsmenn. Vi vet ikke ennå. Etterforskerne har avhørt rundt åtte personer. Vi er veldig interesserte i å komme i kontakt med andre vitner som kan klarlegge hva som skjedde eller gi en beskrivelse av gjerningsmannen, sier jourhavende jurist, Kristin Nord-Varhaug, til Dagbladet.

19-åringen ble overfalt i passasjen mellom NSBs billettkontor og venterommet på rutebilstasjonen, populært kalt Ruten, i Sandnes. Det brutale angrepet skjedde i 03-tida natt til i går, et tidspunkt hvor det er en del folk ute.

Så ingenting

Ruten i Sandnes er ikke bare et knutepunkt for tog-, buss- og taxitrafikk, plassen er også et populært møtested for ungdom.

Likevel har nesten ingen vitner sett eller hørt noe. Selv potet- og pizzaselgerne, som sto 20- 25 meter unna åstedet, var helt uvitende om voldshandlingen.

- Det er underlig at jeg ikke merket noe. Jeg kikker jo rett på! Det var en rolig fredag, uten spesielt mye folk, høy musikk eller annen støy. Jeg burde fått det med meg, sier Endre Meling, som selger bakte poteter knappe 25 meter unna.

Pizzaselgeren ved siden av sier det er vanskelig å se så mye, fordi det er lys inne i bua og mørkt ute.

Ikke bråk i forkant

Alt tyder på at 19-åringen var alene da han ble angrepet. Politiet avhørte i går flere i hans vennekrets, uten å finne ut om han hadde skaffet seg noen fiender tidligere på kvelden.

- Kan dette dreie seg om uprovosert vold?

- Ja. Det har i hvert fall ikke kommet noen opplysninger om at det har vært bråk i forkant, sier politifullmektig Gøril Våland.

ÅSTEDET: I denne passasjen ble den unge mannen livstruende skadd natt til i går. En mann ble sett forlate åstedet med baseballkølla under jakka.