- Slått i bakken av vindkule

Understellet knakk på fly fra Widerøe.

TRE OM BORD: Men ingen av de tre ble skadd da understellet på dette Widerøe-flyet knakk. Foto: Stian Engelsaas
TRE OM BORD: Men ingen av de tre ble skadd da understellet på dette Widerøe-flyet knakk. Foto: Stian EngelsaasVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ingen passasjerer ble skadd da understellet på et fly knakk under landing i Sandnessjøen onsdag morgen.

Det var tre passasjerer om bord på Dash 8-100-flyet fra Widerøe, samt fire besetningsmedlemmer om bord i avgangen fra Bodø. Ingen av dem ble fysisk skadd under den dramatiske landingen klokka 6 om morgenen.

- Sekunder før landing ble flyet slått i bakken av en kraftig vindkule. Det førte til at hovedunderstellet ga etter og knakk og at flyet landet på buken, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

- Skal knekke Han forklarer at flyet er konstruert slik at understellet skal knekke sammen og ta av for harde sammenstøt under slike omstendigheter. Også i 2005 hadde Widerøe en tilsvarende hendelse med samme type fly i Hammerfest.

Lufthavnsjef Bjørn-Ivar Blix forteller at flyet umiddelbart ble skumlagt av brannmannskapene på flyplassen etter buklandingen.

Flyplassen ble helt stengt etter havariet fordi flyet sperret hele rullebanen. Politiet sperret av området i påvente av at Statens Havarikommisjonen for Transport vil granske uhellet.

Var på opplæring Widerøe har 22 maskiner av typen Dash 8-100. Flyet har plass til 39 passasjerer og har normalt en besetning på tre personer. Det var imidlertid også en med som var under opplæring i ulykkesflyet onsdag morgen.

- Alle som var i flyet er kontrollert av lege og er tatt hånd om på flyplassen, sier Kongsteien.

(NTB)