Slått i hjel i kjelleren

RAKKESTAD (Dagbladet): Den pensjonerte industriarbeideren Einar Johannes Bodal (82) ble funnet drept i en blodpøl i kjelleren. 82-åringen hadde store hodeskader etter massiv stump vold. Gjerningsmannen må ha vært ute etter penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRIPOS-teknikerne jobbet i hele går i kjelleren, og har ennå ikke rukket å saumfare øvrige rom i den grønne toetasjes eneboligen i Rakkestad sentrum. Etterforskerne vet derfor ikke om det er stjålet penger eller andre verdigjenstander fra huset. Men ingenting tyder på at drapsmannen har hatt dårlig tid, han har hatt god anledning til å gå fra rom til rom.

- Vi har få spor å gå etter. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Bodal døde som følge av stump vold, sier politiadvokat Thor Bernhard Klepper ved Sarpsborg politidistrikt til Dagbladet.

Kjellerdøra

En nabo fant Einar Johannes Bodal drept onsdag ettermiddag. Naboen som pleide nær kontakt med den 82 år gamle ungkaren, hadde ikke registrert livstegn fra Bodal onsdag. Da han fikk se at kjellerdøra sto åpen, ante han uråd. Han gikk inn i kjelleren, hvor fant han naboen liggende død, med flere sårmerker på kroppen og i hodet.

Etter det Dagbladet forstår, var hodeskadene så store at det er grunn til å anta at slagvåpenet kan ha vært en stor skiftenøkkel, en hammer eller et annet slagvåpen.

Store styrker

Fire taktiske etterforskere fra KRIPOS, under ledelse av politiførstebetjent Arnfinn Sandstad, innleder i dag morderjakten. 15 etterforskere fra lensmannskontoret i Rakkestad og omliggende kontor er satt inn.

Det har lenge gått rykter i bygda om at 82-åringen som har levd et sparsommelig liv, hadde mye penger gjemt i boligen i Gartnerveien 2 i utkanten av Rakkestad sentrum.

- Vi kan ikke utelukke at Bodal er blitt utsatt for et rovmord, opplyser politiet.

Flere døgn

Den drepte kan ha ligget død i kjelleren i ett døgn før han ble funnet. Og politiet kan ikke med sikkerhet si når 82-åringen ble slått i hjel, men det må ha skjedd tirsdag ettermiddag eller natt til onsdag.

- Han ble sist sett i live tirsdag ettermiddag, og et døgn seinere ble han funnet død, sier politiadvokat Klepper.
Ungkaren Einar Johannes Bodal jobbet i mange år for Rakkestad teglverk. Han levde stille og tilbaketrukket.

Ble sluppet inn?

Politiet har flere teorier å jobbe etter. En mulighet er at 82-åringen har overrasket gjerningsmannen idet han brøt seg inn i huset, og at det utviklet seg til et basketak som endte med døden. En annen teori er at Bodal har åpnet inngangsdøra og sluppet gjerningsmannen inn.

I så fall kan offeret ha kjent gjerningsmannen.

PÅ JAKT ETTER SPOR: Politiet leter etter spor hjemme hos den 82 gamle Einar Johannes Bodal.