- Slått i hjel med jernrør

SVELVIK (Dagbladet): Etter at nachspielgjestene hadde gått, endte den 15 år gamle jenta opp alene med sin 19 år gamle drapsmann. Tre timer seinere ringer han politiet: - Jeg har drept ei jente. Politiet tror han drepte henne med et jernrør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ting tydet på at noe skulle skje, da de tre tenåringene forlot nachspielet hos den 15 år gamle jenta ved 02-tida. I går satt 19-åringen i lange avhør for å prøve å forklare hva som skjedde i timene fra nachspielgjestene gikk, til han selv ringte politiet. I bilen til 19-åringen fant politiet en kniv og et jernrør. Begge skal kunne knyttes til drapet. Politiets hovedteori er at den unge jenta ble slått i hjel med jernrøret, etter gjentatte slag mot hodet og kroppen.

Drept og dumpet?

Den siktede 19-åringen fortalte rolig politiet hvor de kunne finne den drepte jenta. Politiet fant henne slengt utfor en skråning bak garasjen til familien. Hun var ille tilredt. Etter det Dagbladet erfarer tror politiet at jenta ble drept inne i huset, og at 19-åringen har slept henne ut og dumpet henne for å prøve å skjule ugjerningen. For vennene til de to tenåringene er drapet et sjokk og et mysterium. Nachspiel-vennene har i avhør til politiet forklart at ingenting tydet på at noe skulle skje.

På fest

- Vi vil foreløpig ikke si noe om hva 19-åringen har sagt i avhør, sier politiinspektør Eskil Bredesen ved Nord-Jarlsberg politidistrikt. Den 15 år gamle jenta var alene hjemme i familiens hus på Berger i Svelvik kommune. Sammen med noen venninner reiste jenta ned på et ungdomsdiskotek på forsamlingsstedet Fossekleiva. Arrangementet var rusfritt og i regi av kommunen. 200 ungdommer deltok til dørene stengte ved 01-tida. 15-åringen og venninnene gikk før slutt. - Jeg så henne da hun kom ved 22-tida. Hun var i følge med venninner og så ut til å være i godt humør, sier dørvakt Per Arne Martinsen (23). Han forteller at jentene var inne et par timer.

- Ved midnatt fikk jeg en oppringning fra en venninne av 15-åringen. Hun spurte om jeg kunne kjøre til et nachspiel oppe hos 15-åringen. Hun hadde visst huset for seg selv. Jeg hadde ingen mulighet til det, forteller 23-åringen. Han er sjokkert og rasende over det som har skjedd. - Man vet jo aldri, men i etterkant burde jeg kanskje ha blitt med opp, sier Martinsen. 15-åringens hus ligger bare en knapp kilometer fra festlokalet. Skolevenninnene Melina Olufsen (14) og Caroline Berg (14) går i 9. klasse på Svelvik ungdomsskole, én klasse under den 15 år gamle jenta. De kom fra diskoteket ved 01-tida og gikk hjem til Melinas bestemor som bor et par hundre meter fra åstedet.

Hørte ikke noe

- Vi så ikke noe uvanlig. Bestemor vekket meg i dag tidlig og fortalte at hun var drept. Det var helt rart, forteller 14-åringen som kjente den avdøde tenåringen godt. Heller ikke naboene til huset der 15-åringen ble drept hørte noe i løpet av natta. - Det eneste jeg hørte, var at det smalt i noen bildører og at en bil kjørte vekk fra huset. Dette tror jeg var ved 04-tida. Vi har ei bikkje som vanligvis varsler hvis det skjer noe, men den var stille hele natta, forteller nabo Lena Bikoulis. Dagbladet har også snakket med de tre andre nærmeste naboene, men ingen av de har hørt noe i løpet av natta. Dagbladet har snakket med en rekke venner av den drepte jenta og den siktede 19-åringen. De var ikke kjærester, men kjente hverandre og vanket i samme gjeng. 19-åringen skal nylig ha vært kjæreste med en av 15-åringens venninner.

Dømt tidligere

19-åringen beskrives som en god kamerat. Siktede ble i 1998 dømt for legemsfornærmelse. Han ville i går ikke ha forsvarer. 19-åringen vil bli framstilt for varetekt mandag. Den drepte 15-åringen har to eldre brødre og en yngre søster.

DUMPET? Jenta ble funnet i en skråning nedenfor familiens garasje. Politiet tror hun ble slått i hjel med et jernrør. Mye tyder på at jenta ble drept inne i huset, før hun ble dumpet utfor skråningen.
SJOKKERT: Venninnene Melina Olufsen (14) og Caroline Berg (14) var på fest sammen med den drepte 15-åringen. De fikk sjokknyheten lørdag morgen.