Slått i hjel med kampestein

16. mai-festen ble til en tragedie da to sovende ungdommer ble slått i hodet med en stor stein. Morten Kristiansen (16) fra Trondheim døde av skadene. En 19 år gammel nordlandsjente ble alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utover kvelden i går satt en 19 år gammel mann i lange avhør ved Orkdal lensmannskontor. Han ble funnet sovende ved siden av de skadde ungdommene, og er nå siktet for både drap og drapsforsøk. 19-åringen var overstadig beruset da han ble pågrepet. Det gikk derfor flere timer før politiet kunne få noe fornuftig ut av ham.

I avhør

Seint i går kveld forklarte siktede i avhør at han hadde vært på nachspiel etter 16. mai-festen i fritidsparken. Han dro derfra i 03-03.30-tida. - Etter den tid er alt fullstendig svart. Han sier at han ikke husker noe som helst, sier politiinspektør Kjell Waclawczyk ved Uttrøndelag politidistrikt. Over 1100 personer var samlet til den tradisjonelle 16. mai-festen i Orkdal fritidspark på Lauvåsen. På scenen sto Dag Ingebrigtsen og Petter Wavold - og ungdommene koste seg skikkelig i den varme vårnatta. Rundt klokka 03 var festen for lengst over. Festområdet var tomt for folk, bortsett fra fire ungdommer som hadde bestemt seg for å tilbringe natta i en grå Opel Corsa. Tre av dem var elever ved Øya landbruksskole i Melhus. Ifølge politiinspektør Kjell Waclawczyk ved Uttrøndelag politikammer ble det så varmt utpå natta, at to av ungdommene gikk ut av bilen i 04-tida. De hadde med seg tepper som de brukte som soveunderlag på bakken like ved. - De to som var igjen i bilen, låste døra før de sov videre, sier politiinspektøren. De alvorlig skadde ungdommene ble oppdaget i 05-tida, av noen som kom til stedet i bil. Den siktede 19-åringen lå og sov ved siden av dem. - Siktede kjente etter det vi vet ikke de to skadde ungdommene. Vi har ingen forklaring på hvorfor han skal ha gått løs på dem, sier Waclawczyk. - Ungdommene som lå og sov i bilen har verken hørt eller sett noe.

Stump gjenstand

Det er funnet blod på 19-åringen, som ikke er hans eget. Dette blir nå undersøkt nærmere. Tekniske etterforskere fra Kripos gjorde i tillegg grundige undersøkelser på åstedet i går. De skadde ungdommene ble brakt til Regionsykehuset i Trondheim med massive hodeskader. Politiet vil ikke si annet om drapsvåpenet enn at det er en stump gjenstand, men etter hva Dagbladet vet dreier det seg om en stor stein. 16-åringens liv var ikke til å redde. Den 19-årige jenta var også alvorlig skadd, men hun skal nå være utenfor livsfare. Siktede, som har fått oppnevnt advokat Stig Mjønes som forsvarer, vil i løpet av dagen i dag bli fremstilt for varetektsfengsling.

<B>MYSTERIUM:</B> Vi vet ikke hvorfor siktede angrep, sier politiinspektør Kjell Waclawczyk vet Uttrøndelag politikammer.