Slått i hjel

FREDRIKSTAD/SARPSBORG (Dagbladet): 25 år gamle Richard Sandtangen fra Sarpsborg ble slått i hjel i stua i huset hvor han midlertidig bodde. Politiet mener to 18-åringer står bak drapet. Én av de siktede skal for kort tid tilbake ha blitt banket opp av drapsofferet, og motivet kan derfor være hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld ble to 18-åringer fra Sarpsborg pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap. De var bekjente av Richard Sandtangen, som ble funnet drept i Rolvsøyveien utenfor Fredrikstad like etter klokka 23.30 lørdag kveld.

En av de siktede ble - ifølge hans egne forklaringer - for kort tid tilbake rundjult av drapsofferet. Søndag formiddag skal han ha møtt opp på Sarpsborg politistasjon for å anmelde forholdet.

Funn på åstedet

Han fikk imidlertid status som vitne i drapssaken. Seinere på ettermiddagen ble han siktet for drapet på 25-åringen. Få timer seinere pågrep politiet ytterligere en person i Sarpsborg sentrum. En av hovedteoriene til politiet er at motivet bak drapet er hevn.

- Funn på åstedet førte til at vi siktet de to 18-åringene, opplyser kriminalsjef Gunnar Dahl-Johansen ved Fredrikstad Politidistrikt til Dagbladet.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal blant annet jakken til en av 18-åringene ha blitt funnet på drapsstedet.

I avhør

De to 18-åringene ble seint i går kveld avhørt av politiet. Advokat Harald Otterstad er forsvarer for 18-åringen som skal ha blitt banket opp.

- Min klient nekter straffeskyld, sier Otterstad.

Ifølge politiet skal avhørene av de to personene fortsette i dag. Dermed kan de bli varetektsfengslet tirsdag.
Drapet skjedde i et bolighus på riksveien mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Ifølge nære venner av offeret og naboer til drapsstedet, skal huset ha vært et tilholdssted for flere personer i et uoversiktlig, belastet miljø.

Politiet vet foreløpig ikke det nøyaktige drapstidspunktet, men anslår at Sandtangen ble tatt av dage et sted mellom seint fredag kveld og lørdag formiddag. 25-åringen ble sist sett i live fredag kveld. Han ble funnet død i stua av mannen som leide leiligheten.

Richard Sandtangen ble slått i hjel med en ukjent gjenstand. Politiet er fremdeles ikke sikre på om bare en eller begge av de siktede står bak handlingen som førte til 25-åringens død.

Kripos-bistand

Dagbladet snakket i går med flere personer som kjenner offeret. Han blir beskrevet som omtenksom, men hard.

- Jeg kan ikke fatte og begripe at Ricgard er drept. Han var en omtenksom kamerat, sier en av drapsofferets beste kamerater til Dagbladet.

Kompisen mottok dødsbudskapet seint i går kveld.

Politiet i Fredrikstad fikk i går bistand fra fire kriminalteknikere fra Kriminalpolitisentralen i Oslo (Kripos).