Slått i hjel

ØRJE (Dagbladet.no): Marit Ødegaard (76) døde av slag mot hodet. Drapet skjedde trolig rundt midnatt i hjemmet hennes ved svenskegrensa. Nær 20 personer er avhørt, og politiet har fått 38 tips - uten at de er nærmere en oppklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 76- åringen døde av stump vold mot hodet.

- Rapporten viser at dødstidspunktet sannsynligvis er rundt midnatt, opplyser konstituert lensmann ved Marker og Rømskog lensmannskontor, Arve Jensen, til NTB.

I kveld hadde Halden-politiet fått inn 38 tips, men ikke rukket å gjennomgå alle. Nær 20 personer har vært inne til avhør så langt.

Mellom 22.30 og midnatt

- Vi har få konkrete observasjoner av identifiserte biler eller personer. Vi har ingen observasjoner av personer ved åstedet i det aktuelle tidsrommet, sier Arnfinn Sandstad, Kripos' utrykningsleder på stedet.

Det aktuelle tidsrommet er fra klokka 22.30, da siste observasjon ble gjort av Marit Ødegaard, til klokka 09 da hun ble funnet drept. Etter å ha fastslått dødstidspunktet, er politiet mest interessert i perioden fram til rundt midnatt.

Kripos etterlyser flere tips i den vanskelige drapssaken.

To profilerte norske nynazister ble pågrepet av svensk politi i går formiddag - mistenkt for å stå bak det brutale ranet mot Halden sparebank i samme dag.

Skal avhøre nynazistene

Politiet i Halden har sendt utleveringsbegjæring til svensk politi. Både svensk politi og de to siktede selv har nå samtykket i utleveringen. De to 27-åringene er siktet for grovt ran.

Foreløpig er det ingenting som knytter de to ranssiktede til drapet på Marit Ødegaard, opplyser lensmann Arve Jensen i Marker og Rømskog.

- Men vi vil selvfølgelig avhøre de to når de er brakt til Norge, sier Jensen til NTB.

Seks personer fra lensmannskontoret jobber med etterforskningen. De blir bistått av kolleger ved Halden lensmannsdistrikt og tre taktiske etterforskere og fem tekniske etterforskere fra Kripos.

- Den tekniske etterforskningen er ikke ferdig ennå, opplyser Jensen.

Det er derfor ikke klart hvorvidt kvinnen også ble ranet. 76- åringen var innehaver av en bensinstasjon like ved hjemmet sitt.

ÅSTEDET: Politiet sperret i går av stedet hvor Marit Ødegaard ble funnet drept.