Slått i hodet med flaske

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): En 25-år gammel utenlandsk statsborger er innlagt ved Vest-Agder Sentralsykehus (VAS) med alvorlige hodeskader, etter at to norske ungdommer angrep ham ved midnatt nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- To unge nordmenn er pågrepet etter at de uprovosert slo ned en utenlansk statsborger (25) ved midnatt nyttårsaften, opplyser vaktsjef Bjørn Hanssen i Kristiansand politidistrikt.

Mannen ble først slått i ansiktet med knyttneve av den ene pågrepne, før den andre pågrepne slo ham i hodet med en flaske.

Den uprovoserte volden skjedde i Kvadraturen, i krysset mellom Tordenskjoldsgate og Festningsgata nær Baneheia. De to voldsutøverne, 21 og 18 år gamle, var beruset da de begikk ugjerningen.

- Omstendighetene rundt hendelsen er uklare. De to pågrepne blir avhørt i dag. Han som ble slått ned ligger på sykehuset, og vi har ikke fått snakke med ham enå, sier Hanssen.

Gjeng-problemer

De siste månedene har Kristiansand hatt en viss vekst i det lille høyreekstreme miljøet. Flere helger har politiet har fungert som gjetere av denne grupperingen og motstykket - den såkalte Valla-gjengen, som består av unge innvandrere.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at de såkalte nynazistene i Kristiansand i høst slo seg sammen med den mer voldelige grupperingen Boot Boys.

Politiet vil ikke si om den rå volden nyttårsaften skjedde i forbindelse med et oppgjør mellom gjengene, eller om 25-åringen ble et rent tilfeldig offer for gatevold.

Kristiansandspolitiet hadde forøvrig en meget travel nyttårsaften - så travel at den store bløtkaka de skulle feire nyttår med sto uspist da morgenskiftet kom på jobb.

- Aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier vaktsjefen fornøyd.