Slått ihjel av politiet

Videokameraet filmet mens de seks politifolkene banket løs på Nathaniel Jones.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seks politifolk er under etterforskning etter at Nathaniel Jones (41) ble slått ihjel utenfor en hurtigmatkjede i North Avondale i Cincinatti i går. Dødskampen ble fanget opp av videokameraet i en av politibilene som var på stedet.

Klokka 05.50 fikk politiet melding om at en mann hadde falt sammen på gresset utenfor en White Castle-restaurant, skriver The Cincinnati Enquirer.

Døde på sykehus

Medisinsk personell rykket umiddelbart ut, og da de kom fram hadde Jones reist seg opp. Dermed rykket to politifolk ut til stedet.

Jones begynte å gå mot dem, og videoopptakene viser at den ene politimannen roper at Jones skal holde seg unna dem. Jones prøvde å slå til den ene politimannen, og det oppsto et slagsmål. Etter hvert var seks politimenn på stedet. Flere av dem slo Jones med batonger, og fikk til slutt rullet den 180 kilo tunge mannen over på magen og satt på ham håndjern.

Da merket de at noe var alvorlig galt med 41-åringen. Jones døde få minutter etter at han kom fram til universitetssykehuset.

- Ikke noe galt

Politifolkene ble suspendert fra jobben, og er under etterforskning. Både borgermesteren og politisjefene har allerede frikjent politibetjentene etter å ha sett videobildene.

- Jeg så en 180 kilo tung mann som angrep politiet på en slik måte at det kunne kostet dem livet. Selv om etterforskningen kommer til å fortsette, er den ingenting på opptakene som tyder på at politiet har gjort noe galt, sier borgermester Charlie Luken til Associated Press.

Men andre mener dette er nok et eksempel på brutaliteten hos politiet i Cincinnati.

- Hvor mange flere må dø før byen bestemmer seg for å gjøre noe med dette, sier Nathaniel Livingstone JR fra organisasjonen «Et rettferdig Cincinnati».

DØD: Nathaniel Jones (41) ble slått ihjel av politiet i går. Her er han fotografert av politiet da han ble tatt for oppbevaring av kokain i 1998.
<B>FILMET: Slagsmålet ble fanget opp av et videokamera inne i en av politibileen.
OVERMANNET: De seks politifolkene som var innblandet i episoden er suspendert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer