Slått ihjel med stol

Dereka Maria Mikula ble trolig slått i hjel med en stol. Politiet etterlyser nå deler av stolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er deler fra en miniatyrutgave av en vanlig kjøkkenstol i tre og med rygg som politiet etterlyser. Ifølge politiet i Follo mangler selve setet og ryggstøet. Disse delene skal være slått av den rødbrune stolen.

- Vi er ikke sikker på at stolen er selve drapsvåpenet, men vi kan knytte den opp til selve handlingen. Derfor etterlyser vi de delene av stolen som er borte, sier politiadvokat Knut Inge Stavang ved Follo politidistrikt til NTB.

Det er forklaringer fra den drepte 16-åringens familie som har ført til politiets interesse for stolen. Den skal ikke ha vært ødelagt før drapet skjedde.

Den siktede 20-åringen som er varetektsfengslet for fire uker, siktet for drapet, nekter straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap. Den foreløpige obduksjonsrapporten slo fast at Dereka var drept med massiv vold mot hodet, men politiet har ikke villet gå ut med hva slags våpen drapsmannen hadde brukt.

Politiets etterforskere har holdt hemmelig mye av informasjonen om de tekniske sporene som ble funnet i huset der jenta ble tatt av dage. 20-åringen som sitter varetektsfengslet, ble pågrepet som følge av en kombinasjon av tekniske og taktiske spor. Både DNA-spor og fingeravtrykk knytter den siktede opp til selve drapshandlingen.

Den siktede mannen ble avhørt på nytt torsdag, men Stavang vil ikke kommentere nærmere hvordan avhøret passerte.

(NTB)

DREPT: Mange hadde også lagt ut blomster og personlige eiendeler for å hedre Dereka Maria Mikula.
ETTERLYSER DEL: I forbindelse med drapet på 16 år gamle Dereka Maria Mikula som ble funnet drept lørdag 15. februar ønsker politiet i Follo politidistrikt tips fra personer som har sett deler av en barnestol som ligner på den på bildet. Stolen var rød/brun.