Slått konkurs mens krisepakka ble lagt fram

- Til å grine av, mener klubblederen for 242 ansatte ved bildelprodusent.

- FOR LITE, FOR SEINT: For de ansatte her ved Casting Technologies i Farsund var det trolig uansett for seint i dag, men arbeiderne er likevel svært skuffet over fraværet av positive signaler til eksportindustrien i krisepakken. Foto: ANDERS FJELLSTAD / FARSUNDS AVIS
- FOR LITE, FOR SEINT: For de ansatte her ved Casting Technologies i Farsund var det trolig uansett for seint i dag, men arbeiderne er likevel svært skuffet over fraværet av positive signaler til eksportindustrien i krisepakken. Foto: ANDERS FJELLSTAD / FARSUNDS AVIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samtidig som regjeringen i dag presenterte sin krisepakke som skal berge norske arbeidsplasser og produksjon, ble Casting Technologies Farsund begjært konkurs, ifølge Farsunds Avis.242 ansatte ligger nå an til å miste jobben hos bildelprodusenten, som blant annet har levert deler til Peugeot og Citröen. De opererer i en av bransjene som har blitt aller verst rammet av finanskrisen.

Arbeiderne ser med bitter ironi på at konkursbegjæringen kom akkurat i dag.

- En riktig krisepakke for tre måneder siden kunne nok snudd noe, men uansett hva som ble framlagt i dag  kunne det neppe ha reddet oss. Men vi hadde håpet på at regjeringen skulle komme med signaler som er positive for næringen vår, noe de overhodet ikke gjorde, sier hovedtillitsvalgt Andreas Albrektsen i Casting Technologies til Dagbladet.no.

- Dette er ikke en krisepakkeHan beskriver selskapet som en leverandør av verdensledende produkter og med unik kompetanse, der kontantstrømmen har satt bom stopp for videre drift. Konkurrentene i utlandet har fått nyte godt av tiltakspakker rettet direkte mot nettopp bilindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer