Slått med sleggeskaft

TROMSØ (Dagbladet): - Flytt deg! forlangte den 23 år gamle Troms-mannen. Han ville ha tilbake sin faste stol i pauserommet på jobben. Da det ikke kom noen reaksjon, hentet 23-åringen et sleggeskaft og slo til kollegaen i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har Senja herredsrett dømt den 23 år gamle mannen til 60 dagers fengsel, hvorav 30 dager ubetinget, for å ha slått kollegaen så hardt i hodet at det kraftige sleggeskaftet brakk i to.

Plassen opptatt

Bråket fant sted på en arbeidsplass i indre Troms. 23-åringen kom først til kafferommet ved 7-tida og satte fra seg termosen og matpakka si på bordet.

To timer seinere kom han tilbake for å innta frokosten. Da satt kollegaen på hans faste plass. Termosen og matpakka var skjøvet litt til side. Men det var mange ledige stoler rundt bordet.

- Dette er min plass, ga 23-åringen kollegaen beskjed om, uten at noe skjedde.

Da hentet 23-åringen et sleggeskaft og kakket kollegaen flere ganger i hodet med dette.

Slåsskamp

Dette likte kollegaen dårlig. Han grep 23-åringen i skjorta, og de to tumlet om på golvet. 23-åringen holdt ennå sleggeskaftet i hånda og har forklart til politiet at han slo det han greide mot kollegaens hode.

Det hele endte med at skaftet knakk, og kollegaen måtte til lege for å sy såret han ble påført. Han ble også sykmeldt i sju dager.

Det hører med til historien at de to hadde samme ekskjæreste, og var av den grunn heller ikke på talefot før slåsskampen.

23-åringen forklarte i retten at det var kollegaen som startet bråket ved å sette seg på hans plass. Men retten kom til at det verken er en ærekrenkelse eller en legemsfornærmelse å sette seg på en annens stol ved kaffebordet.

Retten fant heller ikke at 23-åringen handlet i nødverge da kollegaen reagerte på slagene.