Slått ned bakfra

Dereka Maria Mikula (16) ble slått ned og drept av noen som angrep henne bakfra. Politiet mener 16-åringen sloss med en eller to kraftige overfallsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SON (Dagbladet): De fysiske skadene på drapsofferet tyder på at politiet jakter på en kraftig person. Ut fra skadene skal det være vanskelig for kriminalteknikerne å fastslå med 100 prosent sikkerhet hva som er drapsvåpenet.

Politiet vil ikke kommentere detaljer fra åstedet, men Dagbladet kjenner til at i alle fall tre rom er endevendt. Etterforskerne mener derfor at 16-åringen har sloss med en eller to menn, og at hun har prøvd å komme seg unna.

Det kan imidlertid også bety at noen har endevendt huset etter drapshandlingen.

Delvis avkledd

Dagbladet får opplyst at Dereka ble slått ned bakfra. Politiet jobber ut fra teorien om at én mann stod bak drapet, men funn på åstedet kan også tyde på to gjerningsmenn. Ved siden av offeret skal det også ha blitt funnet noe som kan brukes til å binde en person. Det kan tyde på at 16-åringen først var bundet og deretter drept. En teori er at det må to personer til for å binde en 16 år gammel jente.

Drapsofferet skal ha blitt funnet bak en stol. Hun skal ha blitt funnet delvis avkledd, og det kan virke som om noen har prøvd å rive av henne klærne.

- Jeg vil ikke kommentere noe som helst om hva vi har funnet innenfor døra i boligen, sier politiadvokat Knut Inge Stavang ved Follo politidistrikt. Han vil heller ikke si noe om et mulig motiv bak drapet på Dereka Maria Mikula.

Navngitte menn

Politiet har fått inn 100 tips i drapsgåten. Det er foretatt 150 vitneavhør. Dagbladet får bekreftet at navngitte unge menn er i politiets søkelys etter drapet på 16-åringen. Drapsjegerne mener det bare er et tidsspørsmål før en av dem blir klistret til drapet, enten gjennom tekniske bevis eller ved at de klarer å påvise feil i vitneforklaringene.

Dagbladet kjenner identiteten på flere av de som nå er i politiets søkelys. De fleste er fra lokalmiljøet, men det er også personer med adresse utenfor Vestby øverst i bunken. Blant annet har politiet sjekket ut noen båter som lå i havna.

Politiets problem er at ingen har sett noen personer inne på eiendommen i Storgata 10 fra klokka 00.30 til 06.00 natt til lørdag.

- Vi vet ikke om noen har sett gjerningsmannen. Vi er interessert å komme i kontakt med personer som har opplysninger om observasjoner i tidsommet fra 00.30 til 06.00. Vi mener det er sannsynlig at drapet har skjedd i dette tidsrommet, sier politiadvokat Stavang.

DNA-test

Etterforskerne mener det er merkelig at ingen har sett noe spesielt denne natta. Det var flere hundre personer i Son sentrum denne natta. En rekke personer har passert åstedet til fots. Politiet sier at det var få kjøretøyer ute.

- Det er vanskelig å få kontroll over alle som var i Son denne natta, sier politiadvokat Stavang.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, har kriminalteknikerne funnet flere DNA-spor på åstedet. Flere ungdommer har allerede vært inne til DNA-testing.

DREPT: Dereka Maria Mikula (16)