Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slått ned fordi jeg er homofil

Magnus Stensaker (21) mener han har blitt banket opp tre ganger på grunn av legningen.

MØRBANKET: Magnus Stensaker ble banket opp av to menn da han på lørdag gikk hjem fra utestedet Fincken i Bergen sentrum, et kjent utested for homofile, lesbiske og bifile. Foto: Privat
MØRBANKET: Magnus Stensaker ble banket opp av to menn da han på lørdag gikk hjem fra utestedet Fincken i Bergen sentrum, et kjent utested for homofile, lesbiske og bifile. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 21-åringen sier at han ble banket opp av to menn da han gikk hjem fra utestedet Fincken i Bergen sentrum, et kjent utested for homofile, lesbiske og bifile, sist lørdag.

Selv mener Magnus Stensaker at han ble overfalt fordi han er homofil.

- Jeg velger å stå fram med dette fordi jeg er engasjert i saken for homofile og lesbiske, ikke fordi jeg anser meg selv som et offer, sier han til Dagbladet.

- Fysiske og psykiske arr Både nettstedet gaysir og bt.no har omtalt saken tidligere.

Stensaker flyttet til Bergen like før nyttår, og trodde at han ikke ville oppleve homohets i byen.

- Jeg ble banket opp to ganger mens jeg bodde i Oslo, på grunn av legningen min. Sist var i august 2010, og også da skjedde det etter at jeg gikk hjem fra et utested for homofile. Jeg hadde nesten kommet meg etter den forrige episoden. Nå sitter jeg her igjen med arr som både er fysiske og psykiske, sier 21-åringen.

Ble liggende i timer Han forteller at han har skadet hele ansiktet, og at han også har vondt i resten av kroppen.

- Det var to menn som overfalt meg. Den ene rev tak i håret mitt, mens den andre slo. Jeg besvimte etter kort tid, og tror jeg ble liggende der i fire timer før jeg kom til meg selv.

Han mener det er skremmende at ingen reagerte på at han lå der så lenge - i en park midt i Bergen sentrum.

- Folk har garantert sett meg. Hadde dette skjedd på vinteren hadde jeg ikke sittet her i dag, sier han.

Politianmeldt Stensaker har politianmeldt forholdet, og sier at politiet har vært svært hjelpsomme.

- Jeg har fått bedre hjelp i Bergen enn jeg fikk da jeg ble utsatt for lignende i Oslo. Jeg tror slike hendelser skjer oftere i hovedstaden, hevder han.

Leder for tyveri- og brannavsnittet i bergenspolitiet, Knut Ellertsen, bekrefter overfor bt.no at de etterforsker saken.

- Tror dere det dreier seg om hatkriminalitet?

- Vi karakteriserer og etterforsker saken som et ran. Hvilken sak vi ender opp med, avhenger av etterforskningen. Vi har ikke noen holdepunkter for hatkriminalitet, ut over det fornærmede selv forklarer. Men får vi vitner, vil vi kanskje få noe som kan underbygge eller bekrefte dette, sier Ellertsen til bt.no.

- Ikke et ran Til tross for at overfallsmennene tok med seg veska til Stensaker, tror ikke 21-åringen at deres intensjon var å rane ham.

- Jeg ser ikke åpenbart homofil ut, men har noen trekk. Jeg tror mennene så at jeg kom fra utestedet Fincken, og ut fra det forstod at jeg er homofil. Derfor angrep de meg, hevder han.

- Det er trist at vi homofile skal bli utsatt for slike hendelser. Halvparten av mine homofile venner har opplevd lignende, legger han til.

BESVIMTE: - Det var to menn som overfalt meg. Den ene rev tak i håret mitt, mens den andre slo. Jeg besvimte etter kort tid, og tror jeg ble liggende der i fire timer før jeg kom til meg selv, sier Stensaker til Dagbladet. Foto: Privat
BESVIMTE: - Det var to menn som overfalt meg. Den ene rev tak i håret mitt, mens den andre slo. Jeg besvimte etter kort tid, og tror jeg ble liggende der i fire timer før jeg kom til meg selv, sier Stensaker til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media