Slått ned på åpen gate to ganger av samme mann

Ti minutter etter at politiet hadde pågrepet overfallsmannen, kom han etter Jon Rømmen (28) for andre gang.

MAKS UFLAKS: Jon Rømmen var på vei hjem fra byen da han ble slått ned to ganger på åpen gate av samme person fredag natt. Foto: Agnete Brun
MAKS UFLAKS: Jon Rømmen var på vei hjem fra byen da han ble slått ned to ganger på åpen gate av samme person fredag natt. Foto: Agnete BrunVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 28-åringen fra Leikanger var på vei hjem fra ei utested i Oslo sentrum med arbeidskolleger fredag kveld, da han stoppet ved et gatekjøkken på Grünerløkka for å kjøpe seg en kebab.

Han satte seg ned for å spise da to ukjente menn kom bort og begynte å prate.

- Først skjønte jeg ikke helt hvorfor de var interessert i å snakke med meg, men så oppdaget jeg plutselig at lommeboka mi var borte. Jeg ble klar over at mennene måtte være profesjonelle lommetyver, forteller Rømmen.

Ukjent gjeng Han slapp det han hadde i hendene og løp etter mennene. Etter 50 meter kastet de fra seg lommeboka.

- Heldigvis var alt på plass og jeg fikk lommeboka tilbake, sier Rømmen.

Da han kom tilbake til gatekjøkkenet, samlet det seg en del mennesker rundt ham for å høre hva som hadde skjedd.

- Jeg var forbanna og skreik høyt «Hvor er de jævlene som stjal lommeboka mi?». Jeg fikk inntrykk av at flere var blitt utsatt for det samme og høstet et del sympatierklæringer. Men så kom det en gjeng med sinte menn mot oss. Det var helt tilfeldige folk, og det virket som om de bare var ute etter å lage bråk, sier 28-åringen.

Gikk i bakken Han forteller at én av mennene tok fart og sprang mot ham. Knyttneven traff ham midt i det ene øyet.

- Det var først gangen jeg ble slått ned og det var sinnssykt vondt. Jeg gikk rett i bakken, men var bevisst hele tida, sier Rømmen.

Selv om han var omtåket, klarte han å fiske fram mobilen og ringe politiet umiddelbart etterpå. Imens hadde flere folk rundt ham begynt å småslåss, forteller han.

- Jeg slapp ikke overfallsmannen av syne mens jeg snakket med politiet. Jeg ville jo at de skulle få fatt i ham når de dukket opp, sier Rømmen.

Ble pågrepet Mens han ventet på politipatruljen, beskrev han overfallsmannen til politiet over telefonen.

- Han overhørte åpenbart at jeg snakket om ham med politiet og forsøkte å angripe meg på nytt. Jeg sprang unna, men heldigvis kom politiet akkurat da, han.

Rømmen forteller at politiet pågrep gjerningsmannen og satte håndjern på ham. Selv ble han og et vitne bedt om å avgi forklaring.

- Det siste som skjedde før jeg gikk hjemover, var at politiet plasserte overfallsmannen i baksetet på politibilen. De oppfordret meg til å anmelde overfallet seinere og sa deretter: «Du ser hvert fall ikke denne karen mer i kveld», sier han.

Angrep igjen Oppskjørtet etter hendelsen, ringte Rømmen foreldrene sine for å fortelle hva som hadde skjedd. Han ønsket ikke å uroe samboeren sin halv fem om natta, men følte behov for å prate med noen.

KRAFTIG BLÅVEIS: Jon Rømmen sov ikke stort etter episoden. Han har fått en kraftig blåveis og har vondt i hodet. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KRAFTIG BLÅVEIS: Jon Rømmen sov ikke stort etter episoden. Han har fått en kraftig blåveis og har vondt i hodet. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

- Jeg snakket med moren min i telefonen, da den samme fyren dukket opp igjen like ved Sofienbergparken. Jeg trodde jo han var i politiets varetekt og ble både overrasket og livredd. Han kom bakfra og slo til meg i bakhodet, men jeg klarte å løpe unna. Deretter stakk han av gårde, sier Rømmen.

Nok en gang ringte han til politiet og fortalte hva som hadde skjedd. En patrulje kom etter få minutter og Rømmen måtte forklare seg på nytt.

- Glad jeg lever - De hevdet at det hadde vært et avvik i beskrivelsen av det som hadde skjedd på det første stedet og at han derfor hadde sluppet fri. Men jeg må jo nesten lure på om de ikke trodde på meg. Uansett er det ganske utrolig at fyren bare slippes ut etter å ha slått med ned på åpen gate - med vitner til stede, sier Rømmen.

Han våknet opp med en kraftig blåveis og intens hodepine, men er bare lettet over at det tross alt gikk såpass bra.

- Jeg sov ikke stort i natt, men det spiller ingen rolle. Jeg er bare glad for at jeg lever. Ikke minst tenker jeg på sønnen min på fire måneder, det kunne gått så mye verre, sier 28-åringen.

Operasjonsleder Tore Solberg ved Oslo politidistrikt kan ikke si noe om hvorfor den antatte gjerningsmannen ble løslatt av politiet så raskt etter episoden fredag natt.

- Det står i loggen at hendelsesforløpet var noe uklart, men jeg kan ikke gå i dybden på hva som ble sagt og gjort, sier han til Dagbladet.

SLITEN: Formen er ikke på topp, men Jon Rømmen er tross alt glad for at det gikk såpass bra. Han er lettet over at samboeren og sønnen på fire måneder ikke var hjemme da det skjedde. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
SLITEN: Formen er ikke på topp, men Jon Rømmen er tross alt glad for at det gikk såpass bra. Han er lettet over at samboeren og sønnen på fire måneder ikke var hjemme da det skjedde. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer