Slått ned på kongelig stamsted

Den danske dørvakta langet ut en knyttneve som sendte den 32 år gamle nordmannen rett i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Dramaet på in-stedet Copenhagen JazzHouse natt til i går resulterte i livstruende hodeskader for 32-åringen.

Mannens tilstand var en stund svært kritisk etter at det på Rigshospitalet i København ble konstatert blodansamling i hjernen. 32-åringen ble i går formiddag tatt ut av respirator.

Dansk politi pågrep i går formiddag den 34 år gamle dørvakta, som stakk av umiddelbart etter dramaet. Han er siktet for vold av særdeles farlig karakter, og blir i dag framstilt for varetektsfengsling. 34-åringen skal være kjent av politiet for tidligere voldsepisoder.

Kronprinsens in-sted

Nordmannen var sammen med ei gruppe kolleger på firmatur i den danske hovedstaden. De koste seg på populære Copenhagen JazzHouse, som er en av Europas ledende jazzklubber. Stedet er hyppig besøkt av kronprins Frederik og hans forlovede, Mary Donaldson.

Ifølge dansk politi skal 32-åringen etter hvert ha kommet i klammeri med en av gjestene. Han skal ha fått seg en nesetyver, slik at han fikk en rift på nesa. Restauranteieren tilbød ham plaster og ba ham forlate stedet. Eieren fulgte ham selv mot døra.

Sprutet vann

Nordmannen hadde en halvfull flaske vann i hånda, og på vei mot utgangen skal han ha sprutet vann i ansiktet til restauranteieren.

Dørvakta som var vitne til episoden kom eieren til unnsetning, og reagerte med å slå nordmannen hardt i ansiktet med knyttet neve. Det forteller kriminalpolitiets sentrale vaktleder i København, visekriminalkommissær Bogs Grarup.

Ifølge vitner falt 32-åringen sammen foran inngangspartiet til jazzklubben. Han skal ha slått hodet i fortauet, og ble liggende bevisstløs, mens dørvakta stakk av.

Ambulanse ble tilkalt og nordmannen ble like etter fraktet til Rigshospitalet, der det ble konstatert blødning i hjernen. Tilstanden ble en periode betegnet som livstruende.

SLO HODET I FORTAUET: Nordmannen ble slått ned på Copenhagen JazzHouse natt til i går. 32-åringen ble i går formiddag tatt ut av respirator. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
BESØKER IN-STEDET: Copenhagen JazzHouse er hyppig besøkt av kronprins Frederik og hans forlovede, Mary Donaldson.