Slått ned utenfor stuedøra

HØYJORD/OSLO(Dagbladet): Med ei ølflaske og svære lommelykter ble Bjørn Ivar Norseth (22) slått til blods utenfor egen inngangsdør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han lå forslått i snøen, da kjæresten Gro Anita Steingrimsen (22) åpnet døra.

Datteren deres på halvannet år lå og sov mens pappa ble overfalt utenfor huset. Fire unge menn er mistenkte etter overfallet, som skjedde natt til i går i Høyjord i Vestfold.

Blodpøl

Bjørn Ivar er lastebilsjåfør og var på vei hjem til Gro Anita og veslejenta etter ei lang arbeidsuke, da han skal ha blitt overrasket av gjerningsmennene.

Paret sier de unge mennene brukte ei ølflaske og Maglite lommelykter på Bjørn Ivar.

- De sto og slo på ham helt til jeg åpnet døra. Jeg så kjæresten min ligge i en blodpøl, og kjente ham bare igjen på klærne - så full av blod var han, sier Gro Anita, skjelven og redd etter det som hendte.

På legevakta måtte Bjørn Ivar sy sju sting i hodet.

- Jeg har vondt i hodet og armen og har en del sår i ansiktet og bakhodet, sier 22-åringen.

Ringte etter hjelp

Natt til i går satt Gro Anita i stua og ventet på kjæresten. Hun hørte en bil, og trodde det var ham.

- Plutselig hørte jeg et smell, og gikk til vinduet. Der så jeg at fire unge menn hoppet ut av en bil. De hadde svære lommelykter i hendene, og jeg hørte det ristet i døra vår.

Hennes første tanke var å komme seg i sikkerhet med datteren. I stedet valgte hun å ringe en nabo og be om hjelp. Deretter ringte hun etter politiet. Med en hammer i hånda som sikkerhet låste hun opp døra.

- De sa de gjorde dette fordi vi nektet en kamerat av dem å komme inn da vi var vakter på en fest for noen måneder siden. Sykt å finne på noe sånt, så lang tid etter, for noe slikt, mener Bjørn Ivar.

Redd

Gro Anita mener de fire, som hun kjente igjen, må ha ventet på Bjørn Ivar borte i veien, og deretter kommet ham i forkjøpet. Hun er sikker på at tre av dem var alkoholpåvirket.

Inntil i går var hun leder i stedets ungdomslag, paret bor på stedets ungdomshus. I går sa hun opp.

- Noe av det verste med dette var å dra av gårde til moren min klokka to om natta med datteren vår. Jeg torde ikke være aleine med henne da Bjørn Ivar dro til legevakta, sier Gro Anita. Politiet kom til stedet cirka 20 minutter etter overfallet.

- Forholdet er anmeldt. Politiet ser svært alvorlig på denne typen handlinger. Vi har ennå ikke foretatt avhør av de fire mistenkte, dette vil bli gjort i løpet av helga, sier politifullmektig Eirik Lereim ved Sandefjord politidistrikt.

<B>OVERFALT:</B> Bjørn Ivar Norseth (22) var på vei hjem da han plutselig ble overfalt. Norseth viser fram restene av ølflaska som ble knust i hodet hans.