Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slått så hjertet stoppet

STAVANGER (Dagbladet): I flere timer svevde den 48 år gamle taxisjåføren mellom liv og død, etter et overfall i drosjen natt til søndag. Politiet har siktet en 20-åring for angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren skal ha blitt påført kraftige slag mot brystkassen, og fikk flere ganger hjertestans. Familiemannen hadde neppe overlevd, hvis han ikke hadde kommet seg til sykehus tidsnok. 48-åringen kjører for Sandnes Taxi, hvor stemningen var oppgitt etter hendelsen.

- Foreløpig har reaksjonene her på taxisentralen først og fremst vært medfølelse med kollegaen som ble utsatt for dette, sier styreformann Helge Monsen.
Politiet tror at gjerningsmannen er en 20-åring fra Sandnes. Han ble arrestert søndag formiddag og deretter fengslet, siktet for legemsbeskadigelse. 20-åringen har innrømmet at han var passasjer i drosjen, men nekter for å ha utøvd vold mot sjåføren.

Siktet for vold

- Vi er usikre på hva som egentlig skjedde. Men vi har funnet grunn til å sikte mannen for legemsbeskadigelse, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Sandnes politistasjon.

Han vil ikke si noe mer om hva 20-åringen har forklart i avhør, men opplyser at mannen har vært i klammeri med politiet før.

Detaljene i det som skjedde natt til søndag er fortsatt uklare. Men det startet med at drosjen dro til en adresse i Ganddal for å hente en passasjer. Deretter gikk turen til Hommersåk, 15 minutter fra Sandnes sentrum.

Sannsynligvis førte uenighet om betalingen til krangel mellom sjåføren og kunden. Etter det drosjesjåføren har fortalt, endte det med at passasjeren slo ham knallhardt i brystregionen, før han stakk av. Da voldsofferet kom seg etter episoden, prøvde han forgjeves å spore opp kunden flere steder i Sandnes.

Indre skader

Først en time seinere, da 48-åringen vendte tilbake til drosjesentralen i sentrum og fortalte sine kolleger om episoden, merket han smerter i brystet.

Sjåføren ble fraktet til Sentralsjukehuset i Rogaland (SiR), hvor hjertet stoppet og han måtte gjenopplives flere ganger.

- Han fikk et kraftig slag mot brystet, som har ført til alvorlige indre skader, sier vakthavende overlege på kardiologisk avdeling, Cordt von Brandis.

Brandis mener at hjertestansen var en direkte årsak av slag mot brystkassen.

- Sjåføren ble livstruende skadd og måtte intensivbehandles. Nå er situasjonen kritisk, men stabil. Han må nok ligge inne i minst en uke, kanskje flere, sier von Brandis.

I dag vil politiet ta stilling til hvorvidt den siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media