Slått tilbake av opprørerne

Tsjetsjenske opprørere slo i går tilbake et kraftig russisk forsøk på å erobre en høyde i den sørlige utkanten av Groznyj. Den tsjetsjenske kommandanten Khamzat Gelajev sa ifølge AP at de hadde drevet russerne tilbake, og drept et stort antall soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommandanten ga imidlertid ingen opplysninger om tap på tsjetsjensk side.

De russiske styrkene gjennomførte flere angrep, men ble slått tilbake hver gang.

Russiske tropper angrep også utkanten av byen fra nordvest og øst, men voldsom motstand fra opprørerne gjorde at russerne ikke klarte å sette seg fast noen av stedene.

Utbombet by

Russerne forsøker åpenbart å ta høydene rundt byen for å skaffe seg bedre oversikt over tsjetsjenernes forflytninger og stillinger.

Russiske generaler har sagt at de ikke skal gjenta feilene fra krigen i 1994- 96 da de sendte konvoier med pansrede kjøretøyer inn i byen bare for å bli omringet, og utslettet, av tsjetsjenske styrker.

Selv om færre bombefly var i aksjon i går fortsatte artilleribeskytningen av den allerede utbombede byen med full styrke.

Russlands statsminister Vladimir Putin avviste i går all kritikk fra vestlige regjeringer og menneskerettsorganisasjoner.

Slår tilbake

- Vi har ikke rett til å la det være en anarkistisk enklave i Tsjetsjenia, sa han i en radiotale. Han avviste også meldingene om at mange sivile var blitt drept i bombeangrepene, og karakteriserte dem som «propaganda og løgner».

Putin spådde også at de anstrengte forbindelsene til vestlige regjeringer raskt ville normaliseres.

- Det vil bare ta to eller tre uker å normalisere forbindelsene så snart vi har avsluttet disse operasjonene, sa han.