Slått, truet, mishandlet og ydmyket: Slik var virkeligheten til den 49 år gamle sjubarnsmora

Hun kom til Norge for å jobbe. I stedet endte hun opp i en kriminell rumeners klør.

BLE LOVET JOBB: Den 49-årige rumenske kvinnen kom til Norge etter at tiltaltes søster hadde tilbudt henne jobb. Bildet er tatt da 120 romfolk sammen med andre husokkupanter ble kastet ut fra Borgen i Middelalderparken i Oslo tidligere i uka. Personene på bildet har ingen sammenheng med voldssaken. 
Foto: VEGARD GRØTT/NTB SCANPIX
BLE LOVET JOBB: Den 49-årige rumenske kvinnen kom til Norge etter at tiltaltes søster hadde tilbudt henne jobb. Bildet er tatt da 120 romfolk sammen med andre husokkupanter ble kastet ut fra Borgen i Middelalderparken i Oslo tidligere i uka. Personene på bildet har ingen sammenheng med voldssaken. Foto: VEGARD GRØTT/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Han slo meg hele tida. Han slo når han var sint, han slo om han var full, han slo om det var fint vær og han slo når det regnet. Han slo meg når han ikke mente jeg hadde klart å få nok penger til ham, sier den rumenske sjubarnsmoren til Dagbladet.

I januar 2013 falt dommen mot den 48 år gamle rumeneren. Han var tiltalt for med vold og trusler å ha misbrukt en sjubarnsmor fra Romania til å tigge og stjele.

Dømt til 18 dager Rumeneren ble dømt i Oslo tingrett til 18 dagers fengsel for volden han hadde påført sjubarnsmoren, men frikjent for menneskehandel. Han ble også dømt til betale kvinnen 5000 kroner i oppreisning.

Nå har statsadvokaten anket saken, og saken skal nå opp til lagmannsretten. 48-åringen sitter fortsatt i varetekt i Oslo i påvente av å bli utlevert til Romania, for å sone en dom på tre og halvt år for tyverier.

Solgte «Folk er Folk» 48-åringen har vært i Norge i flere år. Han har blant annet livnært seg ved å selge gatemagasinet «Folk er Folk». Den rumenske kvinnen bodde like i nærheten av 48-åringen i Romania. Kvinnen er enke, og lever med sine sju barn i alderen 13 til 28 år på en enkepensjon på cirka 1400 kroner i måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer