Slavearbeidere reddet i Kina

Jobbet 20 timer i døgnet for vann og brød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 31 skitne og desorienterte arbeidere har blitt reddet fra et teglverk i Kina hvor de bokstavelig talt er blitt holdt som slaver.

Åtte av arbeiderne var så traumatisert da de ble reddet, at de ikke var i stand til å huske stort annet enn navnene sine, skriver BBC. De 31 arbeiderne ble tvunget til å jobbe 20 timer i døgnet. Den eneste betaling de fikk for dette var vann og brød.

- Slått i hjel med hammer

Ifølge Beijing News ble arbeiderne lurt til å ta jobb på teglverket. Når de først var der ble de tvunget inn i et tøft regime.

Det skal ha gått så langt at en mann ble slått i hjel med hammer fordi han ikke jobbet raskt nok.

Da politiet raidet fabrikken oppdaget de illeluktende arbeidere som hadde hatt på seg de samme klærne i ett år.

- Skittlaget var så tykt at det kunne skrapes av med kniv, skriver Beijing News.

Arbeiderne hadde merker og brannsår på kroppen etter at de ble satt til å bære varm murstein.

SLAVEARBEIDERE: 
31 mennesker ble reddet fra fra et teglverk nord i Kina hvor de har blitt holdt som slaver i et år. Foto: SCANPIX/REUTERS
SLAVEARBEIDERE: 31 mennesker ble reddet fra fra et teglverk nord i Kina hvor de har blitt holdt som slaver i et år. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Sønn av lokal tjenestemann

Teglverket de jobbet på, ligger i det fattige innlandet i Shanxi-provinsen. Eieren skal være sønn av en lokal tjenestemann i det kinesiske kommunistpartiet.

Eieren er nå arrestert, og faren er under etterforskning, opplyser det lokale politiet.

Vitner i nærmiljøet sier til BBC at fabrikken ville blitt stengt for lenge siden hvis det ikke hadde vært for at de ble beskyttet av den lokale kommunistlederen.

Politiet jobber nå med å skaffe arbeiderne den lønnen de skulle ha fått utbetalt, og så vil de bli sendt hjem. Åtte av arbeiderne er imidlertid så traumatisert at de ikke husker hvor de kommer fra.  

PÅ GULVET: En arbeider ble fotografert liggende på gulvet før han ble reddet av politiet.
HOLDER SEG OPPREIST MED STOKK:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer