Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slavehandelen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En prosjektoppgave ved Politihøgskolen viser at politiet lokalt ikke prioriterer saker som gjelder handel med kvinner og barn. Dette til tross for at kriminalitetsutviklingen på dette området nærmest er eksplosiv. Politiinspektør Ole Petter Ekhaugen i politiets spesialenhet Catch sier til NRK at overvåkingen av Internett tyder på en voldsom økning i tilgjengeligheten.
  • Justisminister Odd Einar Dørum har kalt sextrafikken med kvinner og barn for en moderne slavehandel som skal bekjempes her i landet. Det er bred enighet om denne målsettingen. Mistanken er at disse sakene nedprioriteres fordi det innebærer mye komplisert etterforskning å få has på bakmennene. Det er i tilfelle en uakseptabel begrunnelse. Misbruk av mindreårige og prostitusjon der bakmenn tvinger kvinnene med trusler, vold og andre midler, er kriminalitet av groveste slag som politiet ikke kan lukke øynene for.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media