Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slavelønn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Den siste uka har vi sett flere eksempler på sosial dumping. En underentreprenør som deltar i byggingen av den nye Operaen har betalt 20 snekkere 62 kroner timen. Et annet firma som har oppdrag andre steder har betalt sine 42 kroner timen. Det er henholdsvis halvparten og en tredjedel av hva de har krav på i henhold til tariffavtalen for bygningsarbeidere. I begge tilfeller er de polske arbeiderne blitt truet til å godta lønnsbetingelsene, blant annet med bøter hvis de røpet hva slags lønnsforhold de hadde.

• Nå risikerer Opera-entreprenøren dagsbøter på 75 000 kroner dagen hvis de polske arbeidstakerne ikke får etterbetalt det firmaet skylder dem innen 20. april. Det er mildt sagt til pass for et firma som utnytter arbeidstakere på det groveste og dessuten forsøker å lure norske myndigheter og fagforeninger. Norge trenger arbeidskraft fra utlandet. Men vi trenger ikke skurkete entreprenører.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media