SLAVEDRIFT: 24 slaver ble frigitt da store politistyrker aksjonerte i går morges. Enkelte av slavene har blitt holdt på stedet i 15 år. Foto: Steve Parsons/PA/Scanpix
SLAVEDRIFT: 24 slaver ble frigitt da store politistyrker aksjonerte i går morges. Enkelte av slavene har blitt holdt på stedet i 15 år. Foto: Steve Parsons/PA/ScanpixVis mer

Slaver bodde i hundekennel i 15 år

Funnet innsmurt i avføring, tvunget til å jobbe 12 timer om dagen - uten lønn og nesten uten mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mer enn 200 politimenn aksjonerte mot Green Acres Caravan Park i Leighton Buzzard nord for London. De fant 24  menn som levde under svært kummerlige forhold, sovestedene inkluderte en nedlagt hundekennel og staller ment for hester.

Slavene er mellom 20 og 50 år gamle, noen av dem var tilgriset med avføring og mange sultet da politiet kom. De arbeidet 12 timer om dagen og hadde ingen tilgang på vann, toaletter eller mulighet til å vaske seg.

Politi-aksjonen er en del av en langvarig politietterforskning av Bredfordshire-politiet, som tror at mennene ble holdt på stedet mot deres egen vilje og tvunget til å jobbe uten lønn.

- Mennene som ble funnet på stedet var i elendig fysisk form og forholdene de levde under var sjokkerende skitne og trange. Vi tror at noen av dem har bodd og arbeidet her under slaveforhold, noen i bare noen få uker, andre opp til 15 år, sier Sean O'Neill fra Bedfordshire-politiet til Telegraph.

Fem mistenkte, som alle bor på samme campingplass, ble pågrepet under politiaksjonen, de er siktet etter den nye slaveparagrafen som kom i fjor.

Politiinspektør O'Neill forteller BBC at slavene hadde blitt rekruttert fra suppekjøkken og sosialhjelpssentre.

- De blir lovet 80 pund (690 kr) om dagen, at de blir tatt vare på og får et sted å bo. Men når de kommer fram, blir de barbert på hodet og holdt innesperret i gamle hundekenneler, staller og gamle husvogner. Så blir de tvunget til å jobbe gratis og får veldig, veldig lite mat. De blir truet med juling hvis de prøver å flykte, sier O'Neill.

En annen person ble rekruttert i forbindelse med et selvmordsforsøk.

- Vi hørte om et tilfelle der en mann var klar til å hoppe i døden, men «denne gjengen» stoppet ham og lovet tak over hodet, arbeid og mat. Det var bare løgner, sier O'Neill.